spot_img

24H Le Mans: Η ελπίδα των οδηγών της GTE-Pro για μάχη ρόδα με ρόδα

Το Le Mans πλησιάζει και ομάδες και οδηγοί της εργοστασιακής GTE κατηγορίας θέλουν έναν ανταγωνιστικό αγώνα.

Οι 24H του Le Mans το 2016 ήταν η απόλυτη μάχη μεταξύ Ford και Ferrari, με την αμερικανική ομάδα να επικρατεί. Οι υπόλοιπες, απλά γυρνούσαν στη πίστα, 4-5 δευτερόλεπτα πιο αργά ανά γύρο.

Φέτος, όλα τα Ford GT ήταν στις τελευταίες θέσεις στην Le Mans Test Day, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όλες οι ομάδες δεν πίεσαν στο όριο, κρατώντας κρυφά τα χαρτιά τους. Τώρα οδηγοί απ’όλες τις ομάδες, μιλούν για τον μεγάλο αγώνα.

Ο οδηγός της Ford, Dirk Mueller, δήλωσε:

Είδαμε πως στην Test Day, όλοι είχαν έναν συγκεκριμένο ρυθμό και έδειχναν κάποια πράγματα ανά περιόδους, οπότε κανένας δεν πήρε το πάνω χέρι ουσιαστικά. Και γιατί να το κάνει; Εμείς επικεντρωνόμαστε στον αγώνα και στο αυτοκίνητο και ελπίζουμε να είμαστε στη μάχη.

Στη συνέχεια, ο οδηγός της Corvette Racing, Oliver Gavin, είπε:

Ήταν αστείο είναι η αλήθεια, διότι αρκετοί πήγαιναν για κάτι καλό σε χρόνους, αλλά κανένας δεν έδειξε τίποτα ουσιαστικά. Κινούνταν σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Είναι κάτι που συμβαίνει στο Le Mans, αλλά είμαστε χαρούμενοι με το πρόγραμμά μας.

Ο οδηγός της Porsche, Kevin Estre, δήλωσε πως η ομάδα του επικεντρώθηκε στη βελτίωση του αγωνιστικού.

Οι δοκιμές και η εβδομάδα του αγώνα στο Le Mans είναι κάτι το διαφορετικό. Είδαμε πέρυσι πως υπήρχαν μεγάλες διαφορές στους ανταγωνιστές μας. Όλοι έχουν το δικό τους πρόγραμμα, εμείς κοιτάξαμε το δικό μας και δεν εστιάσαμε σε χρόνους. Σεβόμαστε τις αποφάσεις των άλλων, αλλά πιστεύω πως μια ομάδα μπορούσε να πάει πολύ πιο γρήγορα.

Ο οδηγός της Aston Martin, Darren Turner, ελπίζει από τη μεριά του να μην υπάρξουν 2 κατηγορίες σε 1 όπως το 2016.

Πέρυσι ήταν η Ford και η Ferrari και εμείς ήμασταν με τις Corvette και τις Porsche. Από αυτά που έχω δει με το BoP, πιστεύω πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Δεν θέλει κανένας να είναι 2-3 δευτερόλεπτα ταχύτερος, γιατί καμία ομάδα και κανένας οδηγός δεν το ευχαριστιέται.

Ο James Calado από τη μεριά του, έθεσε ως φαβορί την Corvette, θέλοντας να βγάλει τον τίτλο του φαβορί από την Ferrari.

Όσον αναφορά το BoP, είναι ξεκάθαρο πως η Corvette είναι ταχύτατη, ειδικά στις ευθείες. Φαίνεται να έχουν λίγη περισσότερη δύναμη από εμάς και ίσως κρατάνε και κάτι ακόμα. Δεν μπορώ να προβλέψω κάτι, αλλά θα μάθουμε στις κατατακτήριες. Στην τελική, η απόλυτη ταχύτητα δεν είναι το παν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles