spot_img

24H Le Mans: Ιστορική pole και 1-2 για την Toyota

H Toyota έκανε το 1-2 για τις 24H του Le Mans μετά και το Q3, με την μάχη να είναι εντυπωσιακή στα τελευταία λεπτά και στην GTE-Pro.

Στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, δεν είχαμε σημαντικές αλλαγές στους χρόνους. Μόνο το #8 Toyota TS050 Hybrid που δεν είχε κάνει χρόνο στο Q2 μπήκε για γρήγορο γύρο και ανέβηκε στην 2η θέση. Όμως, ο χρόνος ήταν 2.3s πιο αργός από τον μαγικό του Kobayashi.

Έτσι, η Toyota πανηγύρισε την 2η pole position στην υβριδική εποχή του Le Mans και θα ξεκινήσει το Σάββατο από το 1-2 με το #7 στην 1η θέση και το #8 στην 2η.

Οι ομάδες επικεντρώθηκαν στον ρυθμό αγώνα και μόνο και η διαφορά μεταξύ Porsche και Toyota ήταν μικρότερη. Δεν έλειψαν και τα προβλήματα, με την #2 Porsche να αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης και να σταματά στην στροφή Indianapolis.

Θετική ήταν η εμφάνιση της ByKolles, με τον Oliver Webb να ξεπερνά τα LMP2 με χρόνο στο 3:24.170 και να βάζει το CLM στην 6η θέση συνολικά.

Στην LMP2 είχαμε μεγάλη μάχη με το ρεκόρ χρόνου να πέφτει και πάλι. Τελικά στην pole position βρέθηκε το #26 της G-Drive Racing, με τον Alex Lynn να γράφει εκπληκτικό χρόνο στο 3:25.352. Από την 2η θέση θα εκκινήσει το #25 της Manor, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Bruno Senna έφερε το #31 Oreca της Rebellion στην 3η θέση.

Στην GTE-Pro τα πράγματα αγρίεψαν στο Q3 και όλοι μπήκαν για να πάρουν την pole position. Όλοι οι κατασκευαστές βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων, όμως τελευταίος χαμoγέλασε ο Darren Turner με την #97 Aston Martin. O Βρετανός σημείωσε στα τελευταία λεπτά το 3:50.837 και πήρε μια εξαιρετική πρωτιά. Στην 2η θέση βρέθηκε ο James Calado, ο οποίος ήταν μόλις 0.191s πιο αργός. Στην 3η θέση βρέθηκε η #95 Aston Martin.

Εξαιρετικά θετικό το γεγονός πως στην GTE-Pro, όλοι οι κατασκευαστές έχουν διαφορά μικρότερη από 1 δευτερόλεπτο μεταξύ τους, κάτι που δικαιώνει την ACO και την FiA για το νέο σύστημα BoP.

Στην GTE-Am, ο Fernando Rees με έναν εξαιρετικό γύρο στο τέλος έφερε την Corvette της Labre Competition στην 1η θέση με χρόνο 3:52.843. Στην 2η θέση βρέθηκε η #98 Aston Martin, ενώ την 3άδα συμπλήρωσε η #62 Ferrari.

Την Παρασκευή δεν υπάρχει δράση, με τα αγωνιστικά να επιστρέφουν το πρωί του Σαββάτου για το Warm Up και το μεσημέρι για τον μεγάλο αγώνα.

Αποτελέσματα Συνολικής κατάταξης Q1, Q2, Q3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles