spot_img

24H Le Mans Race: Ιστορική 19η νίκη για την Porsche

Η Porsche πανηγύρισε μια μεγάλη, μια τεράστια 19η νίκη στο Le Mans, μετά από 24 ώρες γεμάτες αγωνία, δράμα και υπέρτατη δράση.

Ο Timo Bernhard, μαζί με τους Earl Bamber και Brendon Hartley στην #2 Porsche 919 Hybrid πήραν μια τρομερή και δραματική νίκη. Η έτερη Porsche εγκατέλειψε την 21η ώρα, ενώ χθες το απόγευμα το πλήρωμα του #2 ήταν στη τελευταία θέση του αγώνα, μετά από προβλήματα στο υβριδικό σύστημα. Όμως δεν το έβαλαν κάτω και κατέκτησαν μια τρομερή νίκη και 3η συνεχόμενη για την Porsche που φτάνει τον μαγικό αριθμό 19. Απίστευτος αγώνας για ακόμα μία φορά, αποδεικνύοντας πως δεν κερδίζεις το Le Mans, το Le Mans σε αφήνει να κερδίσεις.

Στην 2η θέση δεν θα δούμε άλλο LMP1, αλλά το #38 της Jackie Chan DC, με τους Ho-Pin Tung, Thomas Laurent και Oliver Jarvis. Είναι η πρώτη φορά που ένα LMP2 βρέθηκε στο συνολικό βάθρο, ενώ οδήγησε και τον αγώνα. Φυσικά το πλήρωμα του #38 νίκησε και στην κατηγορία. Στην 3η θέση βρέθηκε το #13 της Rebellion Racing, με την Ελβετική ομάδα να είναι πολύ άτυχη στον αγώνα με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.

Στην πρώτη 10άδα μάλιστα συναντάμε 8 LMP2 αγωνιστικά, με τα 6 να είναι Oreca και από 1 να έχουν Ligier και Dallara.

Η Toyota είχε ακόμα ένα εφιαλτικό Le Mans, με το #7 και το #9 να εγκαταλείπουν λίγο πριν το μέσον του αγώνα, ενώ το #8 τερμάτισε στην 9η θέση στην γενική κατάταξη, ξοδεύοντας 2 ώρες σχεδόν στο γκαράζ για επισκευές.

H μάχη στην GTE-Pro κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα. Εκεί που η Porsche είχε το πλεονέκτημα με μεγάλη διαφορά, η #63 Corvette και η #97 Aston Martin βγήκαν από τα pit κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλο με 53 λεπτά να απομένουν. Ο Jordan Taylor με το κίτρινο GTE, απέναντι στον Jonny Adam με το πράσινο αγωνιστικό.

Καθ’όλη τη διάρκεια της τελευταίας ώρας, η διαφορά ήταν απολύτως μηδενική. Οι δυο τους είχαν φρέσκα ελαστικά και δεν θα έδειχναν έλεος.

Από την άλλη, η #91 Porsche μπήκε στα τελευταία λεπτά στα pit και έχασε και την 3η θέση από το #67 Ford GT.

Η μάχη για τη νίκη όμως ήταν φανταστική, με τον Adam να κάνει κίνηση στην Arnage, αλλά μπήκε πολύ βαθιά στα φρένα και οι δυο τους είχαν και επαφή. Στον επόμενο γύρο, ο Taylor έχασε τα φρένα στο δεύτερο σικέιν της Mulsanne και πήγε ευθεία, χάνοντας χρόνο.

Στον τελευταίο γύρο, ο Adam πέρασε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, όμως ο Taylor είχε κλατάρισμα και έχασε την θέση.

Έτσι η Astοn Martin #97 των Adam, Serra και Turner πήρε μια τεράστια νίκη στο Le Mans. Στην θέση τερμάτισε το #67 της Ford, ενώ ο Taylor με την#63 Vette τερμάτισε στην .

Στην GTE-Am, είχαμε κυριαρχία της JMW, με τους Dries Vanthoor, Will Stevens και Rob Smith στην #84 Ferrari 488. Εντυπωσιακός αγώνας για την Βρετανική ομάδα, καθώς ήταν το απόλυτο αφεντικό μετά την ατυχία της Aston Martin.

Στην 2η θέση βρέθηκε η #55 Ferrari της Spirit of Race, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η #62 Ferrari της Scuderia Corsa.

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τι έγινε στον αγώνα, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles