spot_img

6H Μπαχρέιν: Η Toyota έκλεισε με νίκη τη χρονιά

Η Toyota ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ενώ είχαμε ανάδειξη πρωταθλητών στις κατηγορίες LMP2, GTE-Pro & GTE-Am.

Οι Sebastien Buemi, Anthony Davidson & Kazuki Nakajima ήταν οι οδηγοί όπου με το #8 TS050 Hybrid πήραν μια μεγάλη νίκη στο Μπαχρέιν. Το επιτυχημένο τρίο της Toyota Gazoo Racing εκίνησε τον αγώνα από την 4η θέση, όμως ο ρυθμός τους ήταν εντυπωσιακός και μένοντας μακριά από προβλήματα, πήρε τη 5η νίκη της χρονιάς. Αυτό σημαίνει, πως τη φετινή χρονιά η Toyota πήρε 5 νίκες, ενώ η Porsche 4 σε 9 αγώνες φέτος.

Στην 2η θέση ολοκλήρωσε η #2 Porsche των Brendon Hartley, Earl Bamber & Timo Berhnard, με το πλήρωμα να έχει σημαντικό μειονέκτημα από την αρχή του αγώνα, όταν ένα κώνος κόλλησε κάτω από το αμάξωμα του αγωνιστικού. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε η έτερη Porsche των Andre Lotterer, Nick Tandy & Neel Jani, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη χρονιά δίχως νίκη, ενώ χάσανε την τελευταία τους ευκαιρία μετά από επαφή με το #86 που τους κόστισε ένα κλατάρισμα δύο ώρες πριν το τέλος. Όμως, αυτός ήταν ο δεύτερος σερί αγώνας που οι Γερμανοί δέχθηκαν γύρο από τους Ιάπωνες.

Το #7 Toyota τερμάτισε στην 4η θέση, χάνοντας 6 λεπτά στο γκαράζ, όταν είχε επαφή με την #92 Porsche στα μισά του αγώνα με την #92 Porsche.

Στην LMP2, οι Bruno Senna, Nico Prost & Julien Canal πήραν μια τεράστια νίκη, με τους Senna & Canal να παίρνουν ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα οδηγών και ομάδων για την Vaillante Rebellion Racing. Απίστευτο φινάλε στη κατηγορία, μιας και τη τελευταία ώρα το #31 Oreca έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι και η διαφορά στο τέλος ήταν μόλις 10s. Στην 2η θέση βρέθηκε το #38 της Jackie Chan DC και για τα 10 αυτά δευτερόλεπτα έχασαν το πρωτάθλημα οδηγών και ομάδων, ενώ έχασαν ένα προβάδισμα 40s στη διάρκεια του αγώνα, λόγω προβλήματος στην αντλία καυσίμου. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε το #13 της Rebellion Racing.

Στην GTE-Pro, οι Davide Rigon και Sam Bird πήραν μια μεγάλη νίκη για την AF Corse στον τελευταίο αγώνα, με τον δεύτερο να κάνει και πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στο parc ferme. To πλήρωμα του #71 εκίνησε από την 1η θέση, ενώ πίσω τους ολοκλήρωσε η #51 Ferrari, με τους Alessandro Pier Guidi & James Calado να κατακτούν το πρωτάθλημα οδηγών και να κάνουν το double για την Ferrari. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε το #67 Ford GT των Harry Tincknell & Andy Priaulx.

Φοβερός αγώνας για ακόμα μια φορά στη κατηγορία, με τη νίκη να κρίνεται τη τελευταία ώρα. Στο παιχνίδι, είχε μπει και η #91 Porsche, όμως δεν είχε τα απαραίτητα εφόδια για να παλέψει για τη νίκη. Το #92 από την άλλη, ήταν στη θέση, όμως είχε επαφή με το #7 Toyota και έμεινε εκτός μάχης.

Στην GTE-Am, η Aston Martin κυριάρχησε και πάλι, με τους Paul Dalla Lana, Pedro Lamy & Mathias Lauda να παίρνουν τη νίκη και ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα οδηγών σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε η #61 Ferrari, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η #54 Ferrari.

Αποτελέσματα Aγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles