spot_img

6H Bahrain QP: Ιστορική pole position για την Porsche

H Porsche πανηγύρισε την τελευταία της pole στην σύγχρονη εποχή της στο WEC, ενώ στην GTE-Pro, η Ferrari πανηγύρισε ακόμα μια πρωτιά.

Το πλήρωμα των Neel Jani & Nick Tandy στην #1 919 Hybrid έκαναν τη καλύτερη δουλειά απ’όλους και με μέσο όρο χρόνου στο 1:39.383 πήραν τη τελευταία pole της χρονιάς. Μάλιστα, χρειάστηκαν 3 σετ, έναν εκπληκτικό γύρο από τον Jani και μια δεύτερη και τελευταία προσπάθεια από τον Tandy που χάρισε τελευταία στιγμή ακόμα μια επιτυχία για την 919 Hybrid.

Στην 2η θέση βρέθηκε το #7 Toyota, με τους Mike Conway & Jose Maria Lopez να έχουν ρόλο οδηγού. Το πλήρωμα του TS050 Hybrid είχε μέχρι και τη τελευταία στιγμή την pole, όμως τελικά έμεινε πίσω για 0.263s και αύριο αναμένεται να δούμε μεγάλη μάχη.

Στην 3η θέση βρέθηκε η #2 Porsche, ενώ το #8 Toyota δεν είχε καθόλου ρυθμό και έμεινε σε μια κακή 4η θέση. Όμως, ο αγώνας αύριο είναι μια διαφορετική ιστορία, με τις συνθήκες της πίστας να αναμένονται καλύτερες.

Στην LMP2, η Signatech Alpine έκανε την έκπληξη, με τους Andre Negrao & Gustavo Menezes με χρόνο στο 1:47.227 να παίρνουν μια πολύ σημαντική pole position στο #36 Oreca. Από την 2η θέση θα εκκινήσει το #38 της Jackie Chan DC που μάχεται για την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών με το #31 της Rebellion Racing που θα εκκινήσει από την 3η θέση.

Στην GTE-Pro, η Ferrari πήρε μια μεγάλη pole position, με τους Davide Rigon και Sam Bird να σπάνε τα χρονόμετρα. Το πλήρωμα της #71 Ferrari έγραψε μέσο όρο χρόνου στο 1:56.033, όμως ήταν το λάθος αυτοκίνητο για την AF Corse, μιας και το #51 είναι στη 1η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε η #97 Aston Martin των Darren Turner & Jonny Adam, οι οποίοι βρέθηκαν μόλις 0.3s πίσω από τους οδηγούς της Ferrari.

Από την 3η θέση θα εκκινήσει το #67 Ford GT, με τους Andy Priaulx & Harry Tincknell να είναι μπροστά από την #51 Ferrari Που βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών. Ακολούθησε η #95 Aston Martin, ενώ οι δύο Porsche 911 RSR ήταν εκτός ρυθμού και έμειναν στις θέσεις 6 και 7. Το #66 Ford αντιμετώπισε μπελάδες, μιας και ακυρώθηκε ο πρώτος γύρος για παραβίαση ορίων πίστας.

Στην GTE-Am, η Aston Martin #98 πήρε την pole position, με τους Paul Dalla Lana & Pedro Lamy να παίρνουν ακόμα μια pole position στο  2:00.111. Αυτή ήταν η 7η pole για το πλήρωμα σε 9 αγώνες και αύριο θα εκκινήσουν τον αγώνα με 11 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία οδηγών. Στην 2η θέση βρέθηκε η #86 Porsche της Gulf Racing.

Ο αγώνας για τις του Bahrain είναι προγραμματισμένος για τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Aποτελέσματα:

GTE-Pro&Am

LMP1&2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles