spot_img

6H Shanghai QP: Τέταρτη φετινή pole για την Toyota

H Toyota ήταν εκείνη που κυριάρχησε και στις κατατακτήριες δοκιμές, κάνοντας το απόλυτο σε όλες τις επίσημες διαδικασίες του τριημέρου.

Το TS050 Hyrbid #7 ήταν το σημείο αναφοράς και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Kamui Kobayashi με έναν φανταστικό χρόνο προς το τέλος της διαδικασίας, έφερε μαζί με τον Mike Conway την τέταρτη pole position της Toyota και τους ίδιους στο 2017. Η τελευταία pole ήταν στο Nurburgring. Ο συνδυασμένος χρόνος τους ήταν στο 1:42.832 και έχοντας την πρώτη θέση σε FP1, FP2, FP3 και κατατακτήριες, αύριο θα εκκινήσουν από θέση ισχύος.

Στην 2η θέση θα εκκινήσει η #1 Porsche 919 Hybrid, με τους Nick Tandy  Andre Lotterer να είναι 0.440s πιο αργοί. Όμως δεν ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα, καθώς ένας εκ των δύο γύρων του Lotterer ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας. Από την 3η θέση θα εκκινήσει το #8 Toyota, ενώ η #2 Porsche που πιθανότατα αύριο θα πάρει το πρωτάθλημα οδηγών.

Στην LMP2, η Vaillante Rebellion πήρε μια πολυπόθητη pole position, με τους Bruno Senna και Julien Canal να παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό και να μειώνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών και ομάδων. Ο χρόνος τους ήταν στο 1:49.217 και κέρδισαν κατά 0.3s το #26 της G-Drive Racing των Nico Mueller και Leo Russel. Στην 3η θέση βρέθηκε το #38 της Jackie Chan DC και πλέον η διαφορά στη βαθμολογία είναι στους 9 βαθμούς.

Στην GTE-Pro, η Aston Martin έκανε την έκπληξη με τους Nicki Thiim και Marco Sorrensen με τη #95 Vantage να παίρνουν την pole position στην 20λεπτη διαδικασία. Το “Dane Train” βρέθηκε στην 1η θέση με μέσο όρο χρόνου στο 1:59.697 και για 0.2s κέρδισε την #92 Porsche των Michael Christensen και Kevin Estre. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε η #51 Ferrari, ενώ ακολούθησαν τα δύο Ford GT, με το #67 μπροστά από το #66.

Στην GTE-Am, η Aston Martin κυριάρχησε και εκεί, με τους Pedro Lamy και Paul Dalla Lana να έχουν μέσο όρο χρόνου στο 2:02.357. Στην 2η θέση βρέθηκε η #77 Porsche της Dempsey-Proton, ενώ στην 3η ολοκλήρωσε η #54 Ferrari της Spirit of Race.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles