spot_img

Arrivabene: «Ένας προμηθευτής μας κόστισε το πρωτάθλημα»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mauricio Arrivabene, ρίχνει την ευθύνη της απώλειας του φετινού πρωταθλήματος σε αποτυχία ενός προμηθευτή.

Η Scuderia ξεκίνησε τη χρονιά ως το φαβορί για τον φετινό τίτλο, παίρνοντας νίκες και έχοντας κατά γενική ομολογία το καλύτερο μονοθέσιο. Όμως, μία η αδυναμία του Kimi Raikkonen να φέρει ανάλογα αποτελέσματα με τον Sebastian Vettel, μία ο Γερμανός να κάνει σοβαρά λάθη, έφεραν την Ferrari στην 2η θέση.

Ο τετράκις πρωταθλητής όμως είχε δύο εγκαταλείψεις, η μία στη Σιγκαπούρη όταν έγινε η καραμπόλα στην εκκίνηση. Η δεύτερη ήταν στην Ιαπωνία, λόγω αστοχίας ενός μπουζί.

Ο Arrivabene όμως, ρίχνει την ευθύνη όχι στην ομάδα, αλλά σε προμηθευτή, λέγοντας πως τους στέρησε το πρωτάθλημα.

«Χάσαμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και κάποιους αγώνες, λόγω μικρών λεπτομερειών που σχετίζονται με έναν προμηθευτή μας. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό, αλλά μια διαδικασία εκμάθησης. Πρέπει να δώσουμε ακόμα περισσότερη προσοχή, ώστε να διασφαλίσουμε πως το επόμενο μονοθέσιο θα είναι το ίδιο γρήγορο με το φετινό. Φέτος τη πληρώσαμε πολύ ακριβά για μικρές λεπτομέρειες. Θα θέλαμε να παλέψουμε μέχρι τη τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου.

Παρά όμως τα όσα έγιναν, ο Ιταλός κρατά αρκετά θετικά από τη φετινή σεζόν, ώστε να συνεχίσει η Ferrari στο ίδιο τέμπο στο μέλλον.

Έχουμε όμως πολλά θετικά. Είδα μια νεανική ομάδα να δουλεύει πολύ καλά στο Maranello. Tα παιδιά είναι πολύ ενωμένα, ανταλλάσσουν πληροφορίες και είναι συγκεντρωμένοι. Κανένας δεν περίμενε τη φετινή μας απόδοση.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles