spot_img

Χωρίς μπουκάλι υγρού αγωνίζεται φέτος ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη, καθώς δήλωσε πως κατ’επιλογήν του δεν κουβαλάει μπουκάλι υγρού τη φετινή σεζόν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Mercedes τη φετινή σεζόν, φαίνεται πως είναι το βάρος του μονοθεσίου. Οι πρωταθλητές εργάζονται μέρα-νύκτα για να μπορέσουν να βρουν από πού θα ξεφορτωθούν τα παραπάνω κιλά. Η φετινή μάχη με την Ferrari, είναι τόσο έντονη και τόσο σημαντική για τον Hamilton, ο οποίος επέλεξε να μην έχει μπουκάλι με υγρό στο μονοθέσιο του.

Αυτό σημαίνει πως στην εκκίνηση του αγώνα, το βάρος του μονοθεσίου θα είναι 1 με 2 κιλά λιγότερα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί οι οδηγοί χάνουν αρκετά κιλά σε κάθε αγώνα και η έλλειψη υγρών, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Μετά τον αγώνα στο GP Ισπανίας, ο Hamilton μίλησε για την πρόκληση, κυρίως στον τομέα της φυσικής κατάσταση με τα φετινά μονοθέσια.

«Νομίζω πως είναι ανάλογα τον αγώνα που έχεις. Σε πολλούς αγώνες έχουμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, να κάνεις εξοικονόμηση καυσίμου όπως στη Ρωσία για παράδειγμα, που δεν μπορούσα να πιέσω γιατί το μονοθέσιο ανέβαζε θερμοκρασίες. Στην Ισπανία ήταν flat-out από την πρώτη στροφή μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιείς ότι έχεις. Το να μείνω κοντά στον Sebastian ήταν τρομερό. Επιπλέον, δεν κουβαλάω υγρά στο μονοθέσιο, για να σώσω βάρος, οπότε δεν μπορώ να πιω κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος έδωσα τα πάντα όταν πήδηξα πάνω στους μηχανικούς μου. Ήταν ωραία όταν βγήκα από το μονοθέσιο και πήγα προς τα εκεί. Δεν ξέρω όμως αν θα το ξανακάνω. Ήμουν λίγο κουρασμένος μετά τον αγώνα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles