spot_img

Χωρίζουν οι δρόμοι Ferrari & Santander – Νέοι χορηγοί στην McLaren;

Πολλές και διάφορες ήταν οι ειδήσεις από το Άμπου Ντάμπι, με τα deal χορηγιών για το 2018 να ολοκληρώνονται σιγά σιγά.

Η εικόνα των χορηγών στο grid του 2018 αναμένεται να αλλάξει, με τις δυο πιο ιστορικές ομάδες της F1 να είναι στο προσκήνιο των αλλαγών. Χαμένη όμως, φαίνεται πως θα είναι η Ferrari.

H ιταλική ομάδα, αναμένεται να χάσει ως βασικό σπόνσορα την ισπανική τράπεζα Santander, βάζοντας τέλος σε μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2010. Η Santander ήταν ο βασικός χορηγός του Fernando Alonso τον καιρό που οδηγούσε για την Scuderia, καθώς η ίδια ήταν υπεύθυνη στο να πληρώνει τον Ισπανό. Όταν αποχώρησε για την McLaren, το συμβόλαιο ανανεώθηκε μέχρι το τέλος του 2017, με την Ferrari να έχει εισόδημα στα 40 εκατ. ευρώ ανά χρόνο.

Οι Ιταλοί ήθελαν την επέκταση του συμβολαίου, όμως η πρόεδρος της Santander, Ana Botin, αρνήθηκε τη πρόταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Ferrari, ως χορηγός όμως δεύτερης κατηγορίας με λιγότερη προβολή.

Περνάμε τώρα στην McLaren, η οποία φαίνεται πως βρήκε έναν νέο και ισχυρό χορηγό για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το το Άμπου Ντάμπι.

Ο ίδιος ο Zak Brown στα πλαίσια του GP δήλωσε πως η ομάδα του έχει υπογράψει με δύο χορηγούς για την επόμενη χρονιά, όμως οι ανακοινώσεις δεν θα γίνουν αρκετά σύντομα. Ένας εκ των δύο χορηγών φαίνεται πως θα είναι η Petrobras, η οποία έχει κάνει την παρουσία της αισθητή στην F1 τα τελευταία χρόνια, στην Williams.

H Petrobras είναι ο κύριος υποστηρικτής του Sergio Sette Camara, ο οποίος αγωνίζεται στο GP2 με την Carlin και από του χρόνου θα είναι teammate με τον 3ο οδηγό της McLaren, Lando Norris.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles