spot_img

Δοκιμές Άμπου Ντάμπι: Ο Vettel ολοκλήρωσε στην κορυφή – 7ος ο Kubica

To διήμερο τεστ της Pirelli έφτασε στο τέλος της, με την Ferrari και τον Sebastian Vettel να ξεχωρίζουν και την Τετάρτη.

Για τελευταία φορά μέσα στο 2017, ομάδες και οδηγοί βρέθηκαν σε πίστα F1 για το τεστ ελαστικών της Pirelli ενόψει 2018. Οι δοκιμές έγιναν στη πίστα της Yas Marina, με την Ferrari να παίρνει την 1η θέση και τις δύο ημέρες.

Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε στη κορυφή των χρόνων την Τετάρτη γράφοντας ταχύτερο γύρο στο 1:37.551. Ο χρόνος του Γερμανού ήταν με τη νέα hyper-soft γόμα ελαστικών, την οποία αναμένεται να δούμε σε αρκετά GP την επόμενη χρονιά.

Μάλιστα, ο Vettel έγραψε και τον ταχύτερο χρόνο και των δύο ημερών, με την Ferrari να κλείνει τη χρονιά, έστω και ανεπίσημα στο 1-2. Όμως τα προβλήματα δεν έλειψαν, μιας και ο Γερμανός έβγαλε την κόκκινη σημαία όταν σταμάτησε στην πίστα, δίχως όμως το πρόβλημα να είναι σοβαρό.

Οι Valtteri Bottas και Max Verstappen ολοκλήρωσαν στις θέσεις 2 και 3 για τις Mercedes και Red Bull γράφοντας 141 και 132 γύρους αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι δύο Force India και ήταν τα μόνα μονοθέσια που δεν έκαναν τον ταχύτερο γύρο τους με την hyper-soft.

Στην Williams τα πράγματα ήταν απαιτητικά για δεύτερη σερί ημέρα, μιας και ρόλο οδηγού είχαν οι Sergey Sirotkin & Robert Kubica. O Ρώσος οδήγησε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας γράφοντας 86 γύρους. Ο ταχύτερος χρόνος του έγινε με την soft γόμα ελαστικών και αρκέστηκε στην 10η θέση της ημέρας.

Από την άλλη, ο Kubica οδήγησε μόλις για 28 γύρους τη τελευταία ημέρα του τεστ με τον ταχύτερο γύρο του να είναι με την hyper-soft στο 1:39.485. Όμως ήταν 1.9s πιο αργός από τον Vettel, ενώ από τον Sirotkin ήταν 0.4s και με πολύ πιο γρήγορη γόμα.

Η McLaren ήταν ακόμα μια ομάδα όπου είχε αρκετή δουλειά και τη δεύτερη ημέρα στο Άμπου Ντάμπι, καθώς είχε και σήμερα 2 μονοθέσια στη πίστα λόγω του τεστ που ακυρώθηκε στη Βραζιλία. Ο Stoffel Vandoorne ήταν μόλις στην 8η θέση της ημέρας, αλλά είχε ατύχημα στη στροφή 19 που του στέρησε χρόνο στη πίστα. Πρόλαβε όμως να σημειώσει 105 γύρους.

Ο Lando Norris ήταν ο έτερος οδηγός που δοκίμασε για την ομάδα του Woking, γράφοντας συνολικά 118 γύρους.

Ο Charles Leclerc έγραψε τον εντυπωσιακό αριθμό των 148 γύρων με την Sauber, ενώ για την Toro Rosso οδήγησαν οι Pierre Gasly & Brendon Hartley που ολοκλήρωσαν τελευταίοι.

Αποτελέσματα δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles