spot_img

Εντυπωσιασμένος o Alonso μετά τις δοκιμές με το LMP1 της Toyota

O Fernando Alonso ήταν εντυπωσιασμένος μετά το ντεμπούτο του στα sportscar με την Toyota Gazoo Racing στο Rookie Test.

Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και μετά από το Indy 500, o Alonso δοκίμασε για πρώτη φορά αγωνιστικό πέραν από μονοθέσιο της F1. O Ισπανός βρέθηκε για λογαριασμό της Toyota στο Rookie Test του WEC στη πίστα του Μπαχρέιν μετά την αυλαία της χρονιάς και βρέθηκε στο τιμόνι του TS050 Hybrid.

To ντεμπούτο του ήταν άκρως επιτυχημένο και σημείωσε ταχύτερο χρόνο στο 1:43.013 σε συνολικά 113 γύρους στο τιμόνι του #8 TS050. Μετά το τεστ, ο Alonso ήταν άκρως ευχαριστημένος, μιας και ένα πολυπόθητο όνειρο πραγματοποιήθηκε.

Ήταν μια φανταστική ημέρα. Το να δοκιμάζεις ένα LMP1 αγωνιστικό είναι πάντα κάτι το σπουδαίο για οποιονδήποτε οδηγό, καθώς αυτά τα αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά στην οδήγηση. Είναι πολύ σταθερά σε όλο το stint κάτι που είναι άκρως θετικό. Ήθελα να δοκιμάσω ένα τέτοιο αγωνιστικό για πολύ καιρό και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota, Pascal Vasselon, επιβεβαίωσε πως o Alonso δεν έκανε προσομοιώσεις κατατακτήριων γύρων, ενώ μίλησε για μια θετική ημέρα.

«Πολύ καλή ημέρα. Ο Fernando έκανε παραπάνω από 100 γύρους νομίζω, οπότε περισσότερους από ένα τριήμερο στην F1. Όλα πήγαν πολύ καλά. Δεν κάναμε χρόνους κατατακτήριων ή χρόνους με λίγα καύσιμα. Δεν υπάρχει κάποιο βραβείο γι’αυτό. Κάναμε χρόνους με γεμάτα ρεζερβουάρ όλη την ημέρα. Νομίζω πως το απόλαυσε. Πέρασε αρκετή ώρα με τους μηχανικούς και ήταν ανυπόμονος να μάθει τα συστήματα μας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles