spot_img

Έρχεται το MotoGP-e το 2019

Ο διευθυντής τεχνολογίας του MotoGP, επιβεβαίωσε την δημιουργία μιας νέας ηλεκτρικής σειράς αγώνων σε δύο τροχούς που θα μπει στη ζωή μας σε 2 χρόνια.

Η αρχή θα γίνει το 2019, με τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο MotoGP που θα αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Έτσι, εκτός από το MotoGP, την Moto2 και την Moto3 θα έχουμε την MotoGP-e. To πρωτάθλημα αυτό, θα είναι για αρχή ενιαίο, μέχρις ότου να υπάρξει ενδιαφέρον από πολλούς κατασκευαστές, ώστε να μεγαλώσει όλο και περισσότερο.

Ο Corrado Cecchinelli, είναι ο υπεύθυνος τεχνολογίας για το MotoGP και μίλησε για την νέα κατηγορία.

Δεν θα έχουμε ηλεκτρικούς κινητήρες σε καμία από τις νυν κατηγορίες, αλλά θα διεξάγεται ένα ξεχωριστό ενιαίο Πρωτάθλημα. Πρώτα-πρώτα όμως πρέπει να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα για έναν κανονικό αγώνα με ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα που είναι σε μερικά χρόνια. Συζητάμε δηλαδή για το 2019 λίγο πολύ. Θα δούμε στις πίστες ένα ηλεκτροκίνητο Πρωτάθλημα τότε; Όπως φαίνεται, ναι. Θα ξεκινήσει έτσι, αλλά ελπίζουμε ότι θα έρθουν στη συνέχεια κι άλλοι κατασκευαστές να μας χτυπήσουν την πόρτα. Έτσι, σε μερικά χρόνια – για παράδειγμα σε τρία – θα έχουμε ένα ανοιχτό Πρωτάθλημα σε συμμετοχές. Θα είναι καλοδεχούμενος ο ανταγωνισμός κι από τον νικητή του πρωταθλήματος.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles