spot_img

Fernando, υπάρχει φως στο τούνελ;

Ο Fernando Alonso βρίσκεται ίσως αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, καθώς ενδέχεται να φύγει από την F1.

O Ισπανός, είναι στην τρίτη του σεζόν στη McLaren-Honda και τέταρτη συνολικά με την ομάδα του Woking και η κατάσταση όσον αναφορά το κινητήριο σύνολο είναι ίδια με το 2015. Η Honda έκανε βήμα πίσω με την απόδοση, καθώς το νέο concept απέτυχε, με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας και ταυτόχρονα απόδοσης.

Η συσχέτιση δεδομένων της Honda από το δυναμόμετρο στη πίστα δεν είχαν καμία σχέση και πριν ξεκινήσει η σεζόν, ήταν με βάση τα δεδομένα χαμένη.

Αυτό δεν άρεσε στον Alonso, o οποίος είναι στη τελευταία χρονιά συμβολαίου με την βρετανική ομάδα και οι φήμες αποχώρησής του ξεκίνησαν αμέσως. Βέβαια και ο ίδιος βοήθησε, μιας και ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις περί αποχώρησης από νωρίς στη σεζόν. Και ποιος να τον κρίνει με τέτοια εικόνα της Honda.

Η κριτική προς το ιαπωνικό εργοστάσιο ήταν συνεχής και παρά την εμφάνισή του στο Indy 500, η κατάσταση δεν άλλαξε για τον Ισπανό. Ο ίδιος δεν μιλούσε καν για ανανέωση, καθώς ήθελε να δει αποτελέσματα.

Όμως, κάπου στην αρχή του καλοκαιριού, σταμάτησε η όποια λεκτική επίθεση προς την Honda, με τον ίδιο να λέει πως θα πάρει την όποια απόφαση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα στα μέσα με τέλη Σεπτέμβρη. Ο λόγος ήταν πως η Honda ετοίμαζε ένα νέο spec κινητήρα, το οποίο θα έδινε καλύτερη απόδοση και θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο κινητήριο σύνολο της Renault.

Φτάσαμε λοιπόν στον Σεπτέμβριο και το Spec 4 δεν μπήκε ποτέ στο μονοθέσιο. Είδαμε στο Spa το 3.5 στο ένα μονοθέσιο και το 3.6 στο άλλο. Και η βελτίωση δεν ήρθε, τουλάχιστον σε τελική ταχύτητα. Στο πρώτο και στο τρίτο χρονομετρημένο κομμάτι στο Spa, οι δύο MCL-32 έχαναν 0.8s σε σχέση με τις Mercedes.

Ο Alonso δήλωσε στα πλαίσια του Βελγικού GP, πως δεν πιστεύει στις δυνατότητες της Honda, ενώ σε ερώτηση για το τι απόφαση πρέπει να πάρει η McLaren στο θέμα κινητήρα απάντησε: «Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια δύσκολη επιλογή».

Ο Alonso δεν θέλει να μείνει στην McLaren με αυτή την Honda. Είναι η πρώτη φορά που ασκεί κριτική δημόσια μετά από μήνες. Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε ο ίδιος ίσως αποφασίσει να φύγει.

Αλλά έχει επιλογές;

Η επιστροφή του στην Renault μοιάζει απίθανη, μιας και δεν στοχεύει σε νίκες στο άμεσο μέλλον, κάτι που ο Ισπανός ζητά με μανία. Επιπλέον, οι Γάλλοι στρέφονται στους Carlos Sainz και Jolyon Palmer και ένας από τους δύο θα πλαισιώσει τον Nico Hulkenberg το 2018.

Επιπλέον, υπάρχει και η “μεγάλη” φήμη της πρότασης της Williams. Δεν υπάρχει λόγος να πάει στην Williams. Με όλο το σεβασμό προς την ιστορίας της ομάδας, ρεαλιστικά περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να κερδίσει η McLaren-Honda, παρά η Williams τα επόμενα χρόνια. Αν πάει στην έτερη βρετανική ομάδα, θα μάχεται πάλι για την 10άδα, οπότε δεν είναι αυτό που ζητάει.

Οπότε η μόνη επιλογή για τον Alonso είναι είτε να μείνει στην McLaren, είτε να φύγει από την F1. Η απόφαση θα είναι πολύ δύσκολη, όμως ένας οδηγός, ένα όνομα σαν τον Alonso, μπορεί άνετα να βρει θέση σε παραπάνω από ένα σπορ.

Μπορεί η αποχώρηση του Ισπανού από την F1 να ήταν κάτι παραπάνω από αστείο, όμως πλέον αυτό το ενδεχόμενο είναι αληθινό και οι πιθανότητες πλέον ίσως να είναι μεγαλύτερες από το να παραμείνει.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles