spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP1: Vettel και Ferrari ξεκίνησαν δυναμικά

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Yas Marina, με τη συνέχεια να αναμένεται συναρπαστική.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari, ήταν πολύ γρήγορος με την ultra-soft γόμα ελαστικών και στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, έγραψε το 1:39.006 για να πάρει την 1η θέση στη διαδικασία. Ο Vettel βρέθηκε μπροστά από τον Lewis Hamilton με την Mercedes, o oποίος ήταν 0.1s πιο αργός, ενώ έγραψε τον ταχύτερο γύρο του αρκετά πιο νωρίς. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Max Verstappen για την Red Bull.

Οι χρόνοι από την πρώτη περίοδο δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικοί, καθώς τα φορτία καυσίμου είναι αρκετά γεμάτα, ενώ οι οδηγοί δεν πιέζουν αρκετά.

Μάλιστα, είδαμε και πολλές αεροδυναμικές δοκιμές, με τις ομάδες να ετοιμάζονται για το 2018. Σίγουρα, στο FP2 όπου οι συνθήκες θα είναι παρόμοιες με αυτές του αγώνα θα δούμε ακόμα περισσότερα πράγματα.

Με την έναρξη του τελευταίου FP1 για το 2017, αρκετά μονοθέσια βγήκαν στη πίστα για τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. Mercedes, Red Bull και Ferrari είχαν βάλει πολλούς αισθητήρες στα μονοθέσια, λόγω αεροδυναμικών δοκιμών ενόψει 2018.

Στα πρώτα 10 λεπτά, είχαμε ήδη χρόνους στη κατάταξη, με τον Lewis Hamilton Να έχει γράψει χρόνο με την soft γόμα ελαστικών στο 1:41.659, με τον teammate του να ακολουθεί 1.2s πιο πίσω, όμως με την super-soft.

Στα επόμενα λεπτά, όλο και περισσότεροι οδηγοί έκαναν την εμφάνιση τους στη πίστα, με τη κατάταξη να γεμίζει όλο και περισσότερο. Ο Kimi Raikkonen είχε βρει από νωρίς εξαιρετικό ρυθμό και με την ultra-soft γόμα είχε ανέβει στην 1η θέση. Ο Φινλανδός είχε γράψει στα πρώτα 35 λεπτά της διαδικασίας το 1:39.841, με τον Vettel  να τον ακολουθεί στην 2η, όντας 0.351s πιο αργός. Στην ίδια στρατηγική τα δύο κόκκινα μονοθέσια, με τον Verstappen να ακολουθεί στην 3η θέση με την super-soft, ενώ λίγο πιο πίσω ήταν ο Sergio Perez και ο Ricciardo έκλεινε την πρώτη 5άδα.

Οι χρόνοι δεν είχαν σημασία στη διαδικασία, μιας και όλες οι ομάδες είχαν τη προσοχή τους σε αεροδυναμικές και όχι μόνο δοκιμές για την επόμενη χρονιά. Μπορεί να υπάρχει το τεστ μετά το GP την ερχόμενη εβδομάδα, όμως οι ομάδες δεν χάνουν ευκαιρία, ειδικά από τη στιγμή που έχουν και τους βασικούς τους οδηγούς τώρα.

Όταν όλοι επέστρεψαν στα γκαράζ τους στο μέσον περίπου της διαδικασίας, οι δύο Mercedes βγήκαν στη πίστα με την ultra-soft ώστε να γράψουν γρήγορα περάσματα.

Ο Hamilton ήταν πολύ γρήγορος στη πρώτη του προσπάθεια και έγραψε το 1:39.126 για να ανέβει στην 1η θέση 0.6s μπροστά από τον Bottas και 0.7s από τον Raikkonen.

Στα επόμενα λεπτά, ετοιμάστηκαν και οι υπόλοιποι οδηγοί με αρκετούς να επιλέγουν την ultra-soft και άλλους την super-soft για την πρώτη περίοδο δοκιμών.

Ο Verstappen έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο και ανέβηκε στην 2η θέση, μόλις 0.028s πίσω από τον Hamilton, ενώ ο Ricciardo ήταν αρκετά πιο αργός σε εκείνο το σημείο. Ο Vettel είχε βγει στη πίστα, με τον Raikkonen να είναι στο γκαράζ της ομάδας. Εξαιρετικό ρυθμό είχαν οι δύο McLaren, με τον Alonso να γράφει τον 6ο ταχύτερο χρόνο, με τον Vandoorne να είναι στην 8η θέση, με τον Perez να είναι ο μόνος που να τους χωρίζει. Όμως, με τον γρήγορο γύρο του, ξεπέρασε τα πορτοκαλί μονοθέσια, με τον Raikkonen να βγαίνει επιτέλους στη πίστα.

Ο Φινλανδός δεν ήταν αρκετά γρήγορος στη πρώτη του προσπάθεια και δεν βελτίωσε τη προσπάθειά του. Αυτός που το έκανε ήταν ο Vettel, o οποίος ανέβηκε στην 4η θέση αρχικά, ενώ μετά από δεύτερη γρήγορη προσπάθεια έγραψε το 1:39.006 για να ανέβει στη κορυφή των χρόνων.

O Hamilton θέλησε να απαντήσει στον Γερμανό, όμως δεν κατάφερε να βελτιώσει τον ταχύτερο χρόνο του, με τον Raikkonen να ανεβαίνει στην 4η, 0.5s πίσω από τον teammate του.

Προβλήματα αντιμετώπισαν αρκετοί οδηγοί, με τους Giovinazzi (Haas) και Russel (Force India) να χάνουν τον έλεγχο στη στροφή 16, ενώ ο Grosjean ακούμπησε στη μπαριέρα στην στροφή 18.

Οι οδηγοί έγραφαν γύρους με αρκετά καύσιμα στο τέλος της διαδικασίας, με την κατάταξη στη κορυφή να μην αλλάζει. Έτσι, ο Sebastian Vettel ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο GP της χρονιάς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles