spot_img

GP Άμπου Ντάμπι Race: Τελευταίος νικητής του 2017 ο Bottas

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, κερδίζοντας στα ίσα τον Lewis Hamilton, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Φινλανδός, έκανε πολύ καλή εκκίνηση σε αυτόν τον αγώνα, κρατήθηκε στην 1η θέση και κράτησε μέχρι τέλους πίσω του τον teammate του, σε μια μάχη που κράτησε μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Bottas έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και τελείωσε το 2017 με την τρίτη του νίκη στη χρονιά και στη καριέρα του. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στην 2η θέση τον αγώνα, με τον Βρετανό να είναι θύμα του ίδιου του μονοθεσίου, μιας και τα χαρακτηριστικά της W08, του έκανε τη ζωή δύσκολη και δεν μπορούσε να ακολουθήσει κοντά. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel, o οποίος έκανε τον πιο μοναχικό αγώνα της χρονιάς, μιας και δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε για 55 γύρους.

Ο Κimi Raikkonen βρέθηκε στην 4η θέση, με τον Verstappen να κλείνει την πρώτη 5άδα. Εξαιρετικό αγώνα για τον Nico Hulkenberg, o οποίος πήρε την 6η θέση στον αγώνα και έδωσε στην Renault την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι δύο Force India ήταν στις θέσεις 7 και 8, με τον Fernando Alonso να παίρνει την 9η θέση για την McLaren. O Felipe Massa έκανε ένα ιδανικό φινάλε στη καριέρα του στην F1, τερματίζοντας στη 10η θέση.

Ο Αγώνας

Στη τελευταία εκκίνηση της χρονιάς, δεν έγινε σχεδόν τίποτα, με τον Bottas στρίβει στην 1η θέση και ο Hamilton να τον ακολουθεί. Ο Raikkonen επιτέθηκε στον Ricciardo αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει, ενώ ο Hulkenberg έχασε προς στιγμήν την 7η θέση από τον Perez, αλλά την ανέκτησε αμέσως.

Οι δύο Mercedes άνοιξαν αμέσως τη διαφορά από τον Vettel, με τους Hamilton και Bottas να βγάζουν τον Vettel εκτός DRS και έκαναν εναλλάξ τους ταχύτερους γύρους. Ο Raikkonen δεν κατάφερε να βρεθεί αρκετά κοντά στον Ricciardo και έχασε αρκετό χρόνο.

Η μόνη μάχη στους πρώτους 10 γύρους ήταν εκείνη του Stroll και του Grosjean για την 13η θέση, με τους δύο να μας χαρίζουν ωραία μάχη. Την ίδια στιγμή, ο Bottas είχε ανοίξει στο 1.8s τη διαφορά από τον Hamilton, με τον Hulkenberg να έχει 5s ποινής, καθώς προσπέρασε τον Perez εκτός πίστας. Τελικά, ο Γάλλος της Haas προσπέρασε τον Καναδό της Williams, o οποίος μπήκε στα pit για να περάσει στη super-soft γόμα.

Η μάχη της Βραζιλίας συνεχίστηκε και στο Άμπου Ντάμπι, με τoν Alonso να είναι στο DRS του Massa, αλλά η τελική από τον κινητήρα τα Honda ήταν κάκιστη ξανά.

Ο Verstappen μπήκε στον 15ο γύρο, με τον Raikkonen να ακολουθεί έναν μετά, με τον Φινλανδό να μένει μπροστά από τον Ολλανδό παρά το κακό pit-stop. O Ricciardo ακολούθησε στον 19ο γύρο, με τον Vettel να μπαίνει στον 20ο γύρο και αυτό ενεργοποίησε τις δύο Mercedes, όπου έβαλαν τον Bottas πρώτο για το μοναδικό pit-stop της ημέρας.

Ο Ricciardo ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του αγώνα, με την RB13 να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα υδραυλικά. Έτσι, χάθηκε ένα καλό τέλος στη χρονιά για τον Αυστραλό, με την 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών να κινδυνεύει.

Ο Hamilton έμεινε παραπάνω γύρους έξω, με την McLaren να κάνει undercut με τον Alonso στον Massa και ο Ισπανός πέρασε τον Βραζιλιάνο έπειτα από έναν και κάτι αγώνα που ήταν κολλημένος πίσω του. Το προσπέρασμα έγινε στην πρώτη ζώνη DRS.

Η Mercedes έφερε τελικά στα pit τον Hamilton στον 25ο γύρο, με τον Βρετανό να βγαίνει 2.2s πίσω από τον teammate του. Αμέσως έκανε ταχύτερο χρόνο και έφτασε τη διαφορά στο 1.1s, με τους δύο οδηγούς να είναι στην αρχή της μάχης τους.

Άξιο αναφοράς, ήταν το γεγονός πως όταν έφτανε πολύ κοντά στον Bottas, το μονοθέσιο είχε τρομερή υποστροφή, κάτι το οποίο οφείλεται στους κανονισμούς και στη σχεδιαστική φιλοσοφία της W08. Όμως, ο Βρετανός έκανε ένα λάθος φρενάρισμα και η διαφορά ανέβηκε στο 1.7s.

Οι Ocon & Sainz μπήκαν για το pit-stop τους στον 33ο γύρο, όμως στη περίπτωση του Ισπανού, το εμπρός αριστερά δεν είχε κουμπωθεί σωστά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Όσο περνούσαν οι γύροι, ο Hamilton μάζεψε τη διαφορά στο 1.1s, αλλά δεν μπορούσε να μπει σε ζώνη DRS. Την ίδια ώρα, ο Vettel είχε έναν πολύ μοναχικό αγώνα στην 3η θέση, όντας 20 σχεδόν δευτερόλεπτα πίσω. O Verstappen από τη μεριά του, προσπαθούσε για πολλούς γύρους να φτάσει το DRS του Raikkonen, ενώ είχαμε μπει στους τελευταίους 8 γύρους.

Ο Hamilton είδε πως δεν μπορούσε να φτάσει αρκετά κοντά στον Bottas και παράτησε τη προσπάθεια που έκανε για να πάρει τη νίκη. Το μόνο «παιχνίδι» των τελευταίων γύρων, ήταν πως οι Bottas και Vettel έκαναν ταχύτερο γύρο στον αγώνα, με τον Φινλανδό να βγαίνει τελικός νικητής.

Στον τελευταίο γύρο, ο οδηγός της Mercedes ήταν άνετα στην 1η θέση, πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε την 3η νίκη της καριέρας του. Ο Hamilton βρέθηκε στην 2η θέση, ενώ ο Vettel ολοκλήρωσε το τελευταίο βάθρο του 2017.

Ακολούθησαν οι Raikkonen, Verstappen, Hulkenberg, Perez, Ocon, Alonso & Massa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles