spot_img

GP Αυστρίας FP2: Συνεχίζει ορεξάτος ο Hamilton και με ρεκόρ χρόνου

O Lewis Hamilton βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP Αυστρίας και έκανε το 2 στα 2.

Ο Βρετανός, ήταν πολύ γρήγορος και στο FP2 και δείχνει πως η Mercedes έχει βρει το σωστό στήσιμο από νωρίς. Ο Hamilton έγραψε το 1:05.483 που τον έφερε στην θέση και ταυτόχρονα αυτός ο χρόνος αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας. Στην θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, δείχνοντας πως δεν θα αφήσει τον Βρετανό να κάνει παιχνίδι μόνος του. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην θέση, όμως ένα λάθος στον γρήγορο γύρο του, του στέρησε μερικά δέκατα και ίσως τον γρηγορότερο γύρο της ημέρας.

Θετική εμφάνιση από τις δύο Red Bull στις θέσεις 4 και 5, όμως η διαφορά είναι σημαντική σε σχέση με τις Mercedes και Ferrari, τουλάχιστον σε γρήγορο γύρο. Θετική εμφάνιση από την Haas και τον Magnussen, ενώ ο Fernando Alonso έφερε την McLaren στην 10άδα και στο FP2. Σταθερός ο Nico Hulkenberg με την Renault, σε αντίθεση με τον teammate του, που είχε και πάλι προβλήματα.

Με την έναρξη της δεύτερη  περιόδου ελεύθερων δοκιμών, αρκετοί οδηγοί βγήκαν στη πίστα για να γράψουν αμέσως χρόνους. Ένας από αυτούς, ήταν ο Nico Hulkenberg, o οποίος δεν συμμετείχε στο FP1, καθώς την θέση του είχε πάρει ο Sergey Sirotkin.

Στα πρώτα λεπτά, είδαμε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη soft και τη super-soft γόμα ελαστικών. Στα πρώτα λεπτά είχαμε μπόλικη δράση, καθώς η πιθανότητα βροχής ήταν στο 80%.

Οι Mercedes και οι Ferrari ήταν στην πίστα με την super-soft γόμα ελαστικών. Ο Bottas είχε σημειώσει το 1:05.700, χρόνος ταχύτερος του Hamilton από το FP1, με τον Vettel να είναι στην 3η θέση, όμως μόλις 0.152s πιο αργός. Ο Raikkonen ήταν σε διαφορετική στρατηγική, καθώς είχε την soft γόμα. Μόνο ο Ricciardo είχε μπει με την ultra-soft γόμα, ενώ οι δύο McLaren συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις, με τον Alonso στην 7η θέση και τον Vandoorne στην 10η.

Όμως, ο Βέλγος βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην 6η θέση. Επιπλέον, ο Ricciardo ανέβηκε ανάμεσα στις δύο Ferrari, με τον Max Verstappen να μένει στα pit, με προβλήματα στα φρένα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών στη διαδικασία, οι Bottas και Vettel μπήκαν στη πίστα με την ultra-soft γόμα ελαστικών. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari έγραψε το 1:05.630 και ανέβηκε στην 1η θέση, όμως ο οδηγός της Mercedes είχε λάθος στο τελευταίο κομμάτι, ενώ ήταν ταχύτερος.

Όμως λίγο αργότερα, ήρθε ο Hamilton για να βελτιώσει τον χρόνο του Vettel και με το 1:05.483 ανέβηκε 1ος με νέο ρεκόρ πίστας. Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen βγήκε στην πίστα και με την ultra-soft γόμα, ανέβηκε στην 4η θέση. Όμως η διαφορά του από  τον Hamilton ήταν στα 0.6s.

Μέχρι το μέσον της διαδικασίας, είχαμε αρκετές ανακατατάξεις, με τον Hamilton να προηγείται, ο Vettel και ο Bottas πίσω του, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωναν οι Ricciardo, Verstappen, Raikkonen, Magnussen, Hulkenberg, Ocon και Vandoorne.

Στα τελευταία 45 λεπτά, οι ομάδες άρχισαν σιγά σιγά να μπαίνουν σε διαδικασία προσομοίωσης αγώνα. Όμως, δεν έλειψαν τα προβλήματα για αρκετούς οδηγούς. Ο Alonso είχε πρόβλημα με το πάτωμα του μονοθεσίου του, οι δύο Sauber έβγαιναν εκτός πίστας, όπως και οι δύο Toro Rosso.

Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι Jolyon Palmer και Lewis Hamilton. O οδηγός της Renault είδε το μονοθέσιό του να τον εγκαταλείπει από προβλήματα αξιοπιστίας ξανά. Από την μεριά του, ο οδηγός της Mercedes παραπονέθηκε για προβλήματα οδηγησιμότητας και έχασε πολύτιμο χρόνο στα pit.

Οι ομάδες συνέχισαν τις προσομοιώσεις αγώνα, κάνοντας όσους περισσότερους γύρους μπορούσαν, με όσες περισσότερες διαφορετικές γόμες ελαστικών μπορούσαν. Ο Hamilton επέστρεψε στην πίστα για να γράψει χρόνους και να μπει σε ρυθμό αγώνα, μετά από την επιτυχημένη επιδιόρθωση από τους μηχανικούς του.

Ο ρυθμός αγώνα των Mercedes και Ferrari ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να κινούνται σε παραπλήσιους ρυθμούς. Αυτό, μας δείχνει πως περιμένουμε ακόμα πιο κλειστή μάχη την Κυριακή.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, όλοι επικεντρώθηκαν πλήρως στις προσομοιώσεις αγώνα. Ο Kvyat είχε μια μικρή φωτιά στα φρένα, ενώ ο Alonso είχε έξοδο στην στροφή 5, ενώ αρκετοί ακόμα οδηγοί είχαν μικροεξόδους. Έτσι, ο Hamilton έμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος του 90λεπτου.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles