spot_img

GP Αυστρίας Race: Πανάξια νίκη για τον Dovizioso στο θρίλερ του Spielberg

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος νικητής στο εκπληκτικό Αυστριακό GP, σε έναν αγώνα που είχε δράση και αγωνία μέχρι και την τελευταία στροφή.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, έδωσε τη μάχη της ζωής του με τον Marc Marquez, με τη νίκη να κρίνεται κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή. Τελικός και πανάξιος νικητής ήταν ο Dovi, σε έναν αγώνα που κέρδισε στα ίσα τον Marquez. O Ισπανός ολοκλήρωσε στην θέση, όμως παρά την εντυπωσιακή του προσπάθεια στις τελευταίες στροφές δεν πήρε τη νίκη, όμως πήρε σημαντικούς βαθμούς. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa, δείχνοντας πως η Honda έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου.

Ακολούθησε ο Jorge Lorenzo στην θέση, ο οποίος φαίνεται πως έχει ακόμα προβλήματα με την φθορά των ελαστικών. Στην τερμάτισε ο φανταστικός Johann Zarco, ο οποίος κέρδισε στα ίσα τις δύο εργοστασιακές Yamaha. O Vinales ήταν 6ος και ο Rossi στην θέση, σε έναν κακό αγώνα για το ιαπωνικό εργοστάσιο. Best of the rest, o Alvaro Bautista που τερμάτισε στην θέση.

Στην εκκίνηση, ο Marquez πετάχτηκε πολύ καλά και έστριψε στην 1η θέση, όμως ο Jorge Lorenzo είχε εξαιρετική έξοδο από την πρώτη στροφή και ανέβηκε πέρασε στην πρωτοπορία.

Ο Rossi έκανε φανταστική εκκίνηση και ανέβηκε 4ος, ενώ ο Dovizioso πίεζε τον Marquez για την 2η θέση. Μπροστά, ο Lorenzo είχε κάνει εξαιρετικό πρώτο γύρο με τη διαφορά να είναι στο 1s ήδη. Ο Vinales έδινε μάχη με τον teammate του, όμως στον 3ο γύρο έκανε το λάθος στη πρώτη στροφή και έπεσε στην 7η θέση.

Ο Lorenzo είχε μπροστά τη διαφορά περίπου στο 1s, με τους Marquez, Dovizioso και Rossi να είναι πίσω του με τη διαφορά να είναι πολύ μικρή. Ο Zarco είχε ανέβει στην 5η θέση και άρχισε να πλησιάζει κι εκείνος το γκρουπ των πρώτων.

Ο αγώνας θα κρινόταν στη τακτική και το πόσο θα μπορούσαν να διατηρήσουν οι αναβάτες τα ελαστικά τους μέχρι το τέλος.

Ο Lorenzo είχε χάσει το πλεονέκτημά του, όμως δεν έδειχνε να απειλείται σημαντικά, με τον Dovizioso να περνάει στην 2η θέση, όταν ο Marquez έκανε λάθος στη στροφή 3. Πίσω ακριβώς ήταν οι Rossi-Zarco, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την κάθε ευκαιρία.

Όμως, ο αναβάτης της Honda, επιτέθηκε και πάλι και ανέβηκε ξανά στη 2η θέση, δείχνοντας πως θέλει μόνο και μόνο τη νίκη. Στον επόμενο γύρο μόλις, είχε κολλήσει πίσω από τον Lorenzo.

17 γύρους να απομένουν, ο Marquez επιτέθηκε στον Lorenzo στη στροφή 3 και μέχρι την 4, είχαμε τρεις αναβάτες δίπλα δίπλα. Ο Dovizioso έδειχνε πως θα στρίψει 1ος, όμως καλύτερο φρενάρισμα είχε ο Marquez, ο οποίος ανέβηκε στην 1η θέση. Πίσω τους, ο Zarco επιτέθηκε και προσπέρασε τον Rossi, όμως αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Pedrosa να τους περάσει και τους δύο. Μάλιστα, ο Rossi έκανε λάθος στον επόμενο γύρο και από 4ος έπεσε 7ος 

Ο αγώνας πήρε μια διαφορετική τροπή και έδειχνε να μετατρέπεται σε μάχη των Honda και Ducati. Οι Marquez και Dovizioso άνοιξαν αμέσως τη διαφορά μπροστά και πίσω τους είχαμε τη μάχη για την 3η θέση με τους Lorenzo και Pedrosa, οι οποίοι ξέφυγαν από τις τρεις Yamaha πίσω τους.

Ο Marquez έκανε λάθος στη στροφή 3 και επέτρεψε στον Dovizioso να πάρει την 1η θέση στον αγώνα, ενώ ο Pedrosa ανέβηκε στην 3η θέση. Οι δύο πρωτοπόροι είχαν τρομερή μάχη, με την 1η θέση να αλλάζει τουλάχιστον τρεις φορές ακόμα. Αυτό, επέτρεψε και στον Pedrosa να πλησιάσει και με 6 γύρους να απομένουν, ο Dovizioso ήταν μπροστά.

Οι γύροι περνούσαν και πλέον έμεναν μόλις 3 για το τέλος τους αγώνα, με τους Dovi και Marquez να δίνουν εξαιρετική μάχη για την νίκη. Μάλιστα, ο αναβάτης της Ducati είχε μάθει που ήταν δυνατός ο αντίπαλός του και επέλεγε αμυντικές γραμμές.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, οι παλμοί της καρδιάς είχαν ανέβει. Οι δύο διεκδικητές της νίκης ήταν μαζί, με τη διαφορά να είναι μηδενική. Dovizioso εναντίων Marquez.

Οι στροφές τελείωναν, ο Marquez πήγε από την εξωτερική στην στροφή 9 και έκανε και εξαιρετική βουτιά στην 10 που είναι και η τελευταία, αλλά ο Dovizioso είχε καλύτερη έξοδο, ξαναπέρασε μπροστά και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια φανταστική νίκη στην Αυστρία και 3 στη χρονιά.

Εκπληκτικός αγώνας από τον Dovi που κράτησε μέχρι το τέλος και τα ελαστικά του για μια πανάξια νίκη. Στην θέση ολοκλήρωσε ο Pedrosa, με τους Lorenzo, Zarco, Vinales και Rossi να ακολουθούν.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles