spot_img

GP Αραγονίας Race: Νίκη που χαρίζει πρωτάθλημα για Marquez

Ο Marc Marquez ήταν τρομερός στην Aragon και με μια εκπληκτική οδήγηση κατάφερε να πάρει ακόμα μία νίκη και πήρε ξανά κεφάλι στη βαθμολογία.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda ήταν σταθερά γρήγορος και δεν επανέλαβε το λάθος του Σαββάτου. Με εντυπωσιακά προσπεράσματα, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και πήρε μια εξαιρετική νίκη στο GP της πατρίδας του. Ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 2η θέση πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, κάνοντας το 1-2 για την Honda. O Jorge Lorenzo συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών, με τον Ισπανό να παίρνει το δεύτερο φετινό του βάθρο, με μια πολύ δυνατή οδήγηση.

Ο Maerick Vinales ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 4η θέση, όμως ο ήρωας της ημέρας ήταν ο Valentino Rossi, ο οποίος παρά τους πόνους, τερμάτισε στην 5η θέση. Πολύ κακό αγώνα για τον Andrea Dovizioso, ο οποίος αρκέστηκε σε μια φτωχή 7η θέση.

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo ήταν εκπληκτικός και πετάχτηκε αμέσως στην 1η θέση, με τις δύο Yamaha να μένουν στις θέσεις 2 και 3. Τρομερό πρώτο γύρο έκανε και η έτερη Ducati του Dovizioso, o οποίος ανέβηκε στην 4η θέση από την 7η. Ο Rossi ήταν φανταστικός, επιτέθηκε και προσπέρασε στον Vinales στη στροφή 12 και ανέβηκε στην 2η θέση. Ο teammate του έχασε μομέντουμ και με λάθος στη τελευταία στροφή, έπεσε στην 5η θέση. Ως αποτέλεσμα, οι Dovizioso & Marquez ανέβηκαν στις θέσεις 3 και 4.

Στους επόμενους γύρους, ο Rossi έφτασε τον Lorenzo και οι 4 πρώτοι είχαν κολλήσει μεταξύ τους, όμως ο Vinales δεν είχε τον ρυθμό να τους ακολουθήσει και έχασε 2s.

Ενώ ο Karel Abraham ήταν η πρώτη πτώση του αγώνα, ο Marquez πίεσε και στην τελευταία στροφή, προσπέρασε τον Dovi για την 3η θέση, ενώ ακριβώς μπροστά του ήταν οι Rossi & Lorenzo. Ανάλογα τον χρονομετρημένο τομέα, η διαφορά αυξομειωνόταν.

Ο Marquez πίεσε λίγο περισσότερο απ’όσο χρειαζόταν στη στροφή 12 και στη προσπάθειά του να περάσει τον Rossi έχασε τα φρένα και επέτρεψε στον Dovizioso να περάσει και πάλι 3ος. Όμως, στον επόμενο γύρο, ο Ισπανός αναβάτης της Honda επιτέθηκε και πάλι στη τελευταία στροφή και πήρε και πάλι σε θέση βάθρου.

Σιγά σιγά, οι Vinales & Pedrosa άρχισαν να πλησιάζουν τους 4 πρώτους, με τον Lorenzo να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ ο Rossi πραγματοποιούσε μια ηρωική προσπάθεια, παρά τον τραυματισμό και τον πόνο του. Ο Aleix Espargaro ήταν εντυπωσιακός στην 7η θέση, με τους Bautista, Kallio & Zarco να κλείνουν τη 10άδα.

Ο Marquez είχε βρει τον τρόπο και στην τελευταία στροφή κατάφερε να προσπεράσει τον Rossi. Όμως το μαγικό του δεν ήταν στα φρένα, αλλά στο μέσον της στροφής, στην επιτάχυνση που κατάφερνε να είναι εντυπωσιακός. Έτσι, ανέβηκε στην 2η θέση, με τη νίκη να είναι λιγότερο από 1s μπροστά του.

Ο Rossi άρχισε να παραδίνεται στον πόνο και έχανε χρόνο από τους δύο πρώτους, ενώ οι Dovizioso και Pedrosa τον είχαν φτάσει, με 8 γύρους να απομένουν. Όλα άρχιζαν όμως να παίρνουν σιγά σιγά τον δρόμο τους.

Ο Marquez ήταν εντυπωσιακός και πίεσε στο όριο τον Lorenzo. Πλησιάζοντας στη στροφή 12, είχε τη κατάλληλη ταχύτητα και με ένα τρομερό φρενάρισμα πέρασε στην 1η θέση με εκπληκτικό τρόπο. Ο Pedrosa ήταν επίσης σε τρομερή φόρμα και στον ίδιο γύρο, στην τελευταία στροφή, κατάφερε να περάσει τον Rossi και ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο Lorenzo προσπάθησε να επιτεθεί και πάλι, αλλά ο Marquez είχε τον απόλυτο έλεγχο και κρατήθηκε στην κορυφή. Η μάχη στράφηκε έπειτα στην 4η θέση, με τον Vinales να προσπερνά αρχικά τον Dovizioso, ενώ στον επόμενο γύρο πήγε να περάσει και τον teammate του, αλλά ο φοβερός Rossi κρατήθηκε προς στιγμήν μαζί του.

O Pedrosa ήταν σε εξαιρετικό ρυθμό και κατάφερε να πέρασε με 3 γύρους να απομένουν τον Lorenzo και έφερε την Honda στο 1-2. Στον ίδιο γύρο, ο Vinales προσπέρασε τον Rossi για την 4η θέση, ενώ ο Dovizioso έπεσε στην 7η, μιας και ο Espargaro τον προσπέρασε.

Ο Marquez είχε μια άνετη διαφορά στον τελευταίο γύρο και πέρασε 1ος τη γραμμή τερματισμού για να πάρει μια τρομερή νίκη, εντός έδρας και την πρωτιά στη βαθμολογία. Δύο ακόμα Ισπανοί τον ακολούθησαν, με τους Pedrosa & Lorenzo να κλείνουν το βάθρο.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles