spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP2: Σε δικό του κόσμο ο Verstappen

Ο Max Verstappen κυριάρχησε και στο FP2 στο Baku και δείχνει πως η Red Bull μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα.

Ο Ολλανδός ήταν από την αρχή της διαδικασίας πολύ δυνατός και έδειξε τα δόντια του από νωρίς. Τελικά σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:43.362 και πηγαίνει στο Σάββατο με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Valtteri Bottas, δείχνοντας πως η Mercedes έχει πολλά να δώσει, παρά τη 10η θέση του Lewis Hamilton. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo, δείχνοντας τη δυναμική της Red Bull.

Οι δύο Ferrari ακολούθησαν, με τη διαφορά στις 5 πρώτες θέσεις να είναι στα 0.263s. Αύριο και μεθαύριο, αναμένεται πολύ μεγάλη μάχη. Επιπλέον και ο ρυθμός αγώνα των τριών ομάδων ήταν παραπλήσιος.

Όταν ξεκίνησε η 90λεπτη διαδικασία, οι οδηγοί βγήκαν αμέσως, όχι για installation laps, αλλά για χρόνους. Η κατάσταση της της πίστας είχε αλλάξει, με περισσότερο λάστιχο να έχει στρωθεί και οι χρόνοι να είναι αρκετά καλοί.

Αυτός που βγήκε από νωρίς και ήταν πολύ γρήγορος, ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός, ήταν πρώτος στο FP1 και μπήκε στο FP2 με κεκτημένη ταχύτητα και έδειξε τον ρυθμό σε όλους.

Μέχρι το πρώτο 20λεπτο, όλοι οι οδηγοί είχαν κάνει χρόνο, με τον Verstappen να κάνει το 1:43.894, ενώ στην 2η θέση ήταν ο teammate του, Daniel Ricciardo, μόλις 0.2s πιο αργός. Ο Lewis Hamilton ήταν προσωρινά στην 3η θέση, πριν έρθει ο Sergio Perez και να τον περάσει.

Σχεδόν όλοι οι οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα, ειδικά με τα φρένα. Έτσι, έφευγαν ευθεία στην έξοδο διαφυγής, προκαλώντας πολλές κίτρινες σημαίες. Οι ομάδες έπρεπε να βρουν το κατάλληλο set-up ανάμεσα στην soft και την super-soft γόμα ελαστικών, μιας και η συμπεριφορά των μονοθεσίων άλλαζε απότομα. Επιπλέον, οι πολύ υψηλές πιέσεις ελαστικών, έκαναν τη ζωή οδηγών, μηχανικών και ομάδων εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Valtteri Bottas ήταν ο πρώτος που έβαλε τη super-soft γόμα ελαστικών πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών. Η Mercedes φαίνεται να είναι εκείνη, που δυσκολεύεται περισσότερο απ’όλους με το set-up. Σιγά σιγά όμως, όλο και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν με την super-soft.

Ο Kimi Raikkonen ήταν ο πρώτος που έσπασε τον χρόνο του Verstappen, με τον Vettel να ακολουθεί και να κάνει το 1-2 για την Ferrari με το 1:43.715. Ο Max όμως, επέστρεψε δυναμικά και με την super-soft, έγραψε το 1:43.362 και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Raikkonen βελτίωσε και προσπέρασε τον teammate του, ενώ ο Valtteri Bottas ανέβηκε στην 2η θέση, μόλις 0.1s πίσω από τον οδηγό της Red Bull. Οι Hamilton και Ricciardo δεν μπόρεσαν να γράψουν χρόνο με τα κόκκινα ελαστικά, με τον Αυστραλό να είναι στην 6η θέση και τον Βρετανό στην 10η.

Όμως, με 45 λεπτά να απομένουν, ο Jolyon Palmer έφυγε ευθεία στον τοίχο στην στροφή 8 και έβγαλε την πρώτη κόκκινη σημαία της περιόδου.

Ο Lance Stroll είχε κάνει έναν πολύ καλό χρόνο και είχε ανέβει στην 5η θέση, ενώ ο Fernando Alonso ήταν στη 12η θέση με την McLaren. Όμως, η τύχη του Ισπανού δεν κράτησε πολύ, καθώς ο κινητήρας τον πρόδωσε και σταμάτησε στην άκρη της πίστας. Προβλέπονται λοιπόν, επιπλέον ποινές για τον Ισπανό.

Ενώ πολλοί οδηγοί ξεκίνησαν τα μεγάλα stint και τις προσομοιώσεις αγώνα, ο Riciardo ανέβηκε στην 3η θέση, 0.111s πίσω από τον teammate του.

Μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι όσον αναφορά την κατάταξη, με τις ομάδες να ασχολούνται αποκλειστικά με τον ρυθμό αγώνα, παρά τον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Έτσι ο Max Verstappen, παρά το γεγονός πως χτύπησε στον τοίχο στα τελευταία δευτερόλεπτα, έκανε το δύο στα δύο την Παρασκευή, στο καλύτερο μέχρι στιγμής GP για την Red Bull.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles