spot_img

GP Η.Π.Α FP2: Σε δικό του ρυθμό ο Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το Αμερικανικό GP, κάνοντας το δύο στα δύο.

Ο Βρετανός, συνέχισε από εκεί που έμεινε στο FP1 και κατέκτησε και το FP2 με σχετική άνεση, έχοντας και μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:34.668 και άφησε σχεδόν 0.4s στην 2η θέση τον Max Verstappen, ο οποίος ήταν η ταχύτερη Red Bull με διαφορά.

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, όμως ο Γερμανός ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Hamilton, πράγμα που προκαλεί ερωτηματικά στην Scuderia. O Bottas ήταν 4ος, ενώ ακολούθησαν οι Ricciardo και Bottas.

Best of the Rest της ημέρας ήταν ο Fernando Alonso που έφερε την McLaren στην 7η θέση και χαμόγελα στο γκαράζ της ομάδας.

Οι συνθήκες στην αρχή του FP2 ήταν πολύ καλύτερες με την υγρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα, όμως τα σύννεφα είχαν απομακρυνθεί στη πλειοψηφία τους.

Οι Fernando Alonso και Daniil Kvyat ήταν οι πρώτοι οδηγοί που βγήκαν στη πίστα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν όσους περισσότερους γύρους γίνεται. Ο Ισπανός είχε μηχανικά προβλήματα στο FP1, ενώ ο Ρώσος είχε δώσει το μονοθέσιό του στον Sean Gelael.

Στα πρώτα λεπτά, ο Bottas είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:36.976, με τον Ocon 0.5s πίσω του και στον Vandoorne λίγα χιλιοστά ακόμα πιο κάτω στην 3η θέση. Ο Hamilton είχε βγει με την soft γόμα σε αντίθεση με τους άλλους και παρά το λάθος του στη προ-τελευταία στροφή, έγραψε τον 3ο ταχύτερο χρόνο.

Όμως, οι δύο Red Bull έκαναν το 1-2, με τον Verstappen μπροστά από τον Ricciardo έχοντας την soft γόμα, ενώ ο δεύτερος είχε την super-soft γόμα ελαστικών. Ο Hamilton έγραψε τον πρώτο γρήγορο γύρο του και ήταν μόλις ο τρίτος ταχύτερος.

Ο Vettel βγήκε επιτέλους για την πρώτη του προσπάθεια με την soft γόμα ελαστικών, καθώς ήταν ο μόνος που δεν είχε πάρει κατάταξη. Όμως, παρέμεινε στην τελευταία θέση, καθώς στη στροφή 19 έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κατέληξε στα χαλίκια, όμως κατάφερε να επιστρέψει στα pit.

Τα πρώτα 30 λεπτά είχαν συμπληρωθεί και σιγά σιγά, οι κορυφαίες ομάδες θα έβαζαν την ultra-soft γόμα, ώστε να κάνουν τις πρώτες προσομοιώσεις κατατακτηρίων. Θετική ήταν η παρουσία των δύο οδηγών της McLaren στη 10άδα, με τον Vandoorne στην 8η και τον Alonso στην 9η θέση.

Ο πρώτος που βγήκε με την ροζ ultra-soft ήταν ο Valtteri Bottas, o οποίος αμέσως ανέβηκε στην 1η θέση με χρόνο στο 1:35.596. Ο Hamilton ήταν πίσω του επίσης με την ultra-soft, όμως ήταν σχεδόν 1 δευτερόλεπτο ταχύτερος και με το 1:34.668, ανέβηκε εκείνος στην 1η θέση.

Ο Alonso ήταν εντυπωσιακός με την ultra-soft γόμα και ανέβηκε στην 4η θέση, 1.6s πίσω από τον χρόνο του Hamilton, όμως γρήγορα έχασε μια θέση, με τον Raikkonen να ανεβαίνει 3ος. Όμως, ο Φινλανδός ήταν 0.8s πίσω από τον Βρετανό.

O Verstappen ήταν η πρώτη Red Bull με την ultra-soft γόμα που έγραψε χρόνο και ανέβηκε στην 2η θέση, ενώ ο Vettel επίσης στη πρώτη του προσπάθεια με τη ροζ γόμα ήταν στη 3η θέση. Ο ρυθμός της Ferrari μέχρι στιγμής είναι το λιγότερο απογοητευτικός, μιας και υστερεί 0.5s.

Αρκετά νωρίς στη διαδικασία, οι οδηγοί μπήκαν για να κάνουν προσομοίωση αγώνα, με αποτέλεσμα οι ανακατατάξεις να είναι πολύ λίγες.

Ο Hamilton ήταν εκείνος που έκανε τους λιγότερους γύρους σε πρόγραμμα αγώνα, καθώς είχε μείνει κολλημένος στο γκαράζ του. Και ο Vettel αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς επέστρεψε στα pit άρον άρον, ώστε η ομάδα να ελέγξει τον εμπρός άξονα.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, η κατάταξη δεν άλλαξε, με τον Hamilton να μένει στην κορυφή της κατάταξης και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles