spot_img

GP Καναδά FP2: Raikkonen και Ferrari στην κορυφή

Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του Καναδικού GP στην 1η θέση της κατάταξης, γράφοντας το ταχύτερο πέρασμα.

Ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari, ήταν πολύ γρήγορος με την ultra-soft γόμα ελαστικών και έγραψε το 1:12.935 για να σπάσει τα χρονόμετρα. Μάλιστα, ο Raikkonen ήταν ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1:13.

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην 2η θέση, με τον Βρετανό να δείχνει πως έχει την ταχύτητα για κάτι καλό. H Mercedes χάνει αρκετό χρόνο στο δεύτερο κομμάτι, όμως αναμένεται να δείξουν όλοι τον πραγματικό τους εαυτό αύριο. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel, o οποίος βλέποντας τον Raikkonen ταχύτερο ξέρει πως μπορεί κι εκείνος να βρεθεί ψηλά.

Ο Valtteri Bottas ήταν 4ος, ενώ ο Max Verstappen έκλεισε την πρώτη 5άδα. Ο Ολλανδός ήταν μόλις 0.453s πίσω από τον οδηγό της Ferrari, δείχνοντας πως η Red Bull έχει ταχύτητα.

Η μάχη δεν θα είναι ενδιαφέρουσα αύριο μόνο στην κορυφή αλλά και στο μέσον του grid. Ο 6ος Felipe Massa, με τον 14ο Kevin Magnussen έχουν διαφορά 0.6s, ενώ μέσα σε αυτή τη μικρή διαφορά είναι και η McLaren.

Ο πρώτος που βγήκε στην πίστα με την έναρξη του FP2 ήταν ο Carlos Sainz Jr, ο οποίος δεν έκανε ούτε 1 γύρο στο FP1 λόγω προβλήματος.

Οι δύο Ferrari βγήκαν από νωρίς στην πίστα με την super-soft γόμα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί που ήταν στη πίστα. Μόνο ο Massa επέλεξε να βγει με την soft γόμα ελαστικών.

Ο Vettel έκανε χρόνο στο 1:14.093, ενώ ο Raikkonen τον ακολουθούσε 0.052s πίσω του. Ο Daniil Kvyat ήταν στη 3η θέση, ενώ ήμασταν στα 15 πρώτα λεπτά της διαδικασίας.

Ο Raikkonen βελτίωσε και κατέβηκε κάτω από το 1:14, ενώ η Mercedes επέλεξε διαφορετική στρατηγική στους οδηγούς της. Ο Bottas βγήκε με τη soft γόμα, ενώ ο Hamilton με την super-soft. Μάλιστα, ο ρυθμός τους ήταν πολύ καλός, με τον Βρετανό να ανεβαίνει στη 1η θέση με χρόνο στο 1:13.955, ενώ ο teammate του με πιο αργή γόμα ήταν μόλις 0.124s πίσω του.

Δύο ομάδες που αντιμετώπιζαν προβλήματα ήταν η Red Bull και η McLaren.

Οι «ταύροι» είχαν προβλήματα με τη πρόσφυση, ενώ υπήρχε πρόβλημα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Επιπλέον και ο Verstappen είχε παράπονα για έλλειψη ταχύτητας, με τους δύο οδηγούς να είναι στις θέσεις 5 και 6.

Στην McLaren ένα μονοθέσιο είχε προβλήματα και ήταν αυτό του Fernando Alonso. Ο Ισπανός δεν είχε βγει από το γκαράζ του στα πρώτα 30 λεπτά, ενώ ούτε καν φορούσε την φόρμα του. Από την άλλη, ο Vandoorne είχε κάνει τον 13ο χρόνο με την soft γόμα ελαστικών.

Οι δύο Ferrari βγήκαν από νωρίς με την ultra-soft γόμα ελαστικών, ανοίγοντας από νωρίς τα χαρτιά τους, όσον αναφορά τη στρατηγική στη διαδικασία. To πρόγραμμα ήταν μία πρώτο προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών, όπως θα κάνουν όλοι, όμως με αρκετά καύσιμα.

Την νίκη στα κόκκινα μονοθέσια πήρε ο Raikkonen, γράφοντας χρόνο στο 1:12.935 μετά από αρκετούς χρονομετρημένους γρήγορους γύρους. Ο teammate του ήταν 0.265s πιο αργός, ενώ και οι δύο γύρισαν σχετικά γρήγορα στα pit.

H Mercedes απάντησε άμεσα και έβγαλε και τους δύο της οδηγούς με την ultra-soft γόμα ελαστικών. Και οι δύο της οδηγοί βγήκαν για δύο γρήγορες χρονομετρημένες προσπάθειες. Ο Bottas πέρασε αρχικά στην 3η θέση, όντας 0.3s πιο αργός από τον Raikkonen, ενώ ο Hamilton ανέβηκε στην θέση, μπροστά από τον Vettel, αλλά 0.2s πίσω από την άλλη Ferrari.

Στο FP2 βλέπουμε διαφορετική εικόνα σε σχέση με το FP1, όμως δεν γνωρίζουμε το φορτίο καυσίμου που είχαν τα μονοθέσια.

Ο Alonso κατάφερε να βγει στη πίστα με 30 λεπτά να απομένουν στο ρολόι για να γράψει όσους περισσότερους γύρους μπορούσε. Ο Ισπανός,  επέλεξε για την πρώτη του προσπάθεια να κάνει χρόνο με τη super-soft γόμα. Την ίδια ώρα, ο teammate του έχασε τον έλεγχο στην τελευταία στροφή, ενώ τε-τα-κε είχε και ο Bottas στη 1η στροφή και ο Vettel στην 6η.

Όλες οι ομάδες είχαν ξεκινήσει το πρόγραμμα προσομοίωσης αγώνα και οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν όπως είναι λογικό. Πολλοί οδηγοί είχαν προβλήματα με το κράτημα και την πρόσφυση.

20 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ο Max Verstappen σταμάτησε το μονοθέσιο της Red Bull στη μέση της πίστας, αφού καπνοί έβγαιναν από το πίσω μέρος. Έτσι η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της και μέχρι το τέλος κανείς δεν βελτίωσε, με τον Raikkonen να παραμένει στη 1η θέση.

Αποτελέσματα FP2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles