spot_img

GP Καναδά QP: Ο Hamilton έσπασε χρονόμετρα και ρεκόρ

Ο Lewis Hamilton ήταν αυτός που πήρε μια φανταστική pole position στο Καναδικό GP και έφτασε τον μεγάλο Ayrton Senna στη σχετική λίστα.

Ο Βρετανός, ήταν ταχύτατος και με έναν χρόνο στο 1:11.459 έσπασε τα χρονόμετρα και έκανε το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Ο Hamilton θα εκκινήσει από θέση ισχύος αύριο και απέδειξε πως μπορεί να πάρει το 120% από το μονοθέσιό του.

Από την 2η θέση θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel, με τον Γερμανό να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τον Hamilton, όμως θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά. Στην 3η θέση θα είναι ο Valtteri Bottas, ο οποίος έχασε κατακράτος από τον teammate του. Απογοητευτικός ο Kimi Raikkonen, που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Οι δύο Red Bull ήταν στις θέσεις 5 και 6 την 7η θέση βρέθηκε ο Felipe Massa, μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια.

Με την έναρξη του Q1, οι δύο Toro Rosso βγήκαν αμέσως στη πίστα, με τους Magnussen, Stroll, Vandoorne, Palmer, Grosjean και Wehrlein να βγαίνουν στη πίστα.

Μπορεί να είχαμε 3 περιόδους ελεύθερων δοκιμών, ωστόσο οι οδηγοί θα κινούνται στο όριο, οπότε θα στρώνεται γρήγορα λάστιχο στη πίστα. Αυτό σημαίνει πως η πρόσφυση θα βελτιώνεται συνεχώς όσο περνάνε τα λεπτά.

Όλοι βγήκαν με την ultra-soft, εκτός από τις δύο Ferrari, που επέλεξαν να βγουν με τη super-soft στην αρχή. Ο Raikkonen είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:13.548, 0.239s πιο γρήγορος από τον Vettel, με τους Sainz και Magnussen να ακολουθούν. Ο Vettel βρήκε 0.5 σε σχέση με τον Kimi, ενώ ήταν η σειρά των Mercedes.

O Hamilton ήταν χιλιοστά πιο αργός από τον Γερμανό, ενώ ο Valtteri Bottas έκανε το 1:12.864 και ανέβηκε πρώτος. Η χαρά του δεν κράτησε πολύ, με τον teammate του να βελτιώνει, ενώ ο Verstappen ήταν 4ος με τις δύο Force India να ακολουθούν.

Εντυπωσιακός ήταν ο Fernando Alonso, o οποίος με 6 λεπτά να απομένουν ήταν στην 10η θέση, ενώ ο Stoffel Vandoorne στη 15η.

Οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για τις τελευταίες τους προσπάθειες. Ο Stroll δεν κατάφερε να βελτιώσει, με τον Vandoorne να ανεβαίνει προσωρινά 15ος, με τον Palmer να έρχεται να πετάξει έξω τον Βέλγο. Ο Wehlein όμως έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή και κατέληξε στον τοίχο. Έτσι καταστράφηκαν οι προσπάθειες όλων των οδηγών που ξεκινούσαν χρονομετρημένη προσπάθεια.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Vandoorne, Stroll, Magnussen, Ericsson και Wehrlein.

Με την έναρξη του Q2, οι 14 από τους 15 οδηγούς μπήκαν στη πίστα, με τον Alonso να είναι ο μόνος που έμεινε στα pit. Όσοι από τους οδηγούς περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν με τα ελαστικά που τους έδωσαν τη ταχύτερη επίδοση στο Q2.

Οι Mercedes και Ferrari έκαναν έναν γύρο προθέρμανσης για να επιτεθούν αμέσως μετά. Πρώτος νικητής ήταν ο Lewis Hamilton, o οποίος σημείωσε το 1:12.496 και έκανε 1ο χρόνο. Πίσω του 0.084s ήταν ο Kimi Raikkonen, ενώ 0.004 πιο πίσω ήταν ο Valtteri Bottas. O Vettel έμεινε 4ος, όμως είχε λάθος στον γύρο του.

Οι δύο Red Bull ακολουθούσαν πολύ κοντά, με την μάχη να είναι έντονη, ενώ ο Massa στην 7η θέση ήταν 0.516s πίσω από τον χρόνο του Hamilton. Πιο πίσω οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, ενώ ο Alonso που γλίτωσε την κίνηση βγαίνοντας τελευταίος έκανε 13ο χρόνο.

Στο τέλος του Q2 βγήκαν όλοι οι οδηγοί πέραν του Sebastian Vettel. O Hamilton δεν βελτίωσε, ενώ ο Bottas πλησίασε στα 0.067s. O Raikkonen έμεινε 3ος, ενώ ο Verstappen βελτίωσε κι αυτός, αλλά ελάχιστα.

Όλως περίεργος ελάχιστοι οδηγοί βελτίωσαν τον χρόνο τους, με τον Hulkenberg να είναι ένας εξ’αυτών και προκρίθηκε στο Q3, ενώ ο Alonso ανέβηκε στην 12η θέση, 1.1s πίσω από τον Hamilton.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Kvyat, Alonso, Sainz, Grosjean και Palmer.

To Q3 ξεκίνησε και η ένταση και η αγωνία έφταναν τα όριά τους. Η μάχη μεταξύ Mercedes και Ferrari ήταν μεγάλη, ενώ ερωτηματικό ήταν η Red Bull.

O πρώτος γύρος του Vettel δεν ήταν καθόλου καλός, με τον Γερμανό να κάνει λάθη.

Όμως, αυτός που ήρθε με τρομερή ταχύτητα ήταν ο Lewis Hamilton, ο οποίος έγραψε το 1:11.791 και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο χρόνος αυτός είναι και το απόλυτο ρεκόρ πίστας, μέχρι να γίνει το επόμενο.

Ο Raikkonen ήταν 0.5s πιο αργός, ενώ ο Bottas ανέβηκε στην 2η θέση, όντας 0.386s πιο αργός από τον teammate του.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes πήγαινε για δεύτερο γρήγορο γύρο, όμως ενώ ήταν ταχύτερος, έκανε λάθος και παράτησε τον χρόνο.

O Vettel βγήκε αμέσως για νέο γρήγορο γύρο, όμως δεν κατάφερε για μόλις 0.004s να πάρει τη προσωρινή pole position από τον Hamilton, με 4 λεπτά να απομένουν.

O Hamilton ήταν ο πρώτος που θα έκανε τη τελευταία του προσπάθεια και έγραψε τον απίστευτο χρόνο στο 1:11.459, βελτιώνοντας πολύ τον πρώτο του γρήγορο γύρο.

Ο Bottas δεν κατάφερε να βελτιώσει μένοντας 3ος, ενώ ο Raikkonen έμεινε 4ος. Ο Vettel ήταν ο τελευταίος που θα περνούσε τη γραμμή, αλλά ήταν πολύ πιο αργός και έμεινε στην 2η θέση.

Έτσι, ο Hamilton πήρε μια τρομερή pole position, αντάξια ενός παγκόσμιου πρωταθλητή και ισοφάρισε τον Ayrton Senna με 65.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles