spot_img

GP Μαλαισίας QP: Στην pole o Hamilton – Τελευταίος εκκινεί ο Vettel

O Lewis Hamilton ήταν άπιαστος στις κατατακτήριες δοκιμές και με έναν τρομερό χρόνο πήρε μια μεγάλη pole position την ώρα που ο αντίπαλός του είναι στη τελευταία θέση.

Ο Βρετανός, ήταν τρομερός στο Q3 και με τον πρώτο του χρόνο στη διαδικασία στο 1:30.076 πανηγύρισε την 70η του pole position στη καρίερα του. Αύριο λοιπόν, θα εκκινήσει από θέση ισχύος, σε ένα πολυαναμενόμενο GP. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με την Ferrari, φτάνοντας λιγότερο από μισό δέκατο πίσω από τον Βρετανό. Αύριο όμως, πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Ο Max  Verstappen ήταν στη 3η θέση και ως αποτέλεσμα, είχαμε τρεις διαφορετικές ομάδες στις τρεις πρώτες θέσεις.

Απογοητευτικός ο Valtteri Bottas, o οποίος ήταν σχεδόν 0.7s πίσω από την pole, ενώ Best of the Rest o Esteban Ocon. Μεγάλος άτυχος ο Sebastian Vettel, o οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στο turbo και αύριο θα εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Με την έναρξη του Q1, πολλοί οδηγοί μπήκα για να γράψουν γρήγορα περάσματα. Αρκετοί βγήκαν με τη super-soft γόμα, ενώ οι κορυφαίοι συνδυασμοί βγήκαν με την soft γόμα.

Ο Raikkonen είχε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:32.277, με τον Hamilton 0.1s πίσω του, ενώ ο Bottas λίγο ακόμα πιο πίσω. Όμως, ο Βρετανός της Mercedes απάντησε και βελτίωσε ακόμα περισσότερο στο 1:31.605. Στην 2η θέση, με τον Bottas στην 3η.

Ο Vettel αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα με το FP3 στο turbo της κινητήριας μονάδας και επέστρεψε στα pit, με τους μηχανικούς να πέφτουν με τα μούτρα ώστε να το διορθώσουν.

Στην μάχη για πρόκριση στο Q2, με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν, οι Stroll, Gasly και οι δύο Sauer ήταν στην επικίνδυνη ζώνη.

Ο Vettel δεν τα κατάφερε και έμεινε στην τελευταία θέση στην εκκίνηση και για πρώτη φορά από τη Σιγκαπούρη του 2016, αποκλείεται από το Q1.

Οι δύο Haas έκαναν κακό χρόνο, με τον Stroll να βελτιώνει και τον Gasly να είναι εξαιρετικός υπό πίεση για πρώτη φορά στη καριέρα του και προκρίθηκε κι εκείνος.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Ericsson & o άτυχος Sebastian Vettel.

Οι δύο Mercedes ήταν τα μονοθέσια που βγήκαν πρώτα στη πίστα με τη super-soft γόμα ελαστικών. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έκαναν τον καλύτερο χρόνο τους στο Q2.

O Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:31.009, με τον Bottas λίγο πιο πίσω του, όμως ο Raikkonen ήταν ταχύτερος όλων και με το 1:30.926 ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Verstappen ήταν επίσης ταχύτατος και βρέθηκε στην 2η θέση, 0.005s πίσω από τον Φινλανδό της Ferrari.

Εξαιρετικός χρόνος από τον Ocon, που ήταν 0.9s πισω από τον Kimi και μπροστά από τον Hulkenberg. Πολύ δυνατές και οι δύο McLaren, με τον Alonso στην 9η θέση και τον Vandoorne στην 11η, όμως ήταν στο ίδιο δέκατο.

Όλοι εκτός των Raikkonen και Verstappen βγήκαν για να κάνουν δεύτερη προσπάθεια στο τέλος της διαδικασίας.

Ο Bottas έκανε νέο ταχύτερο πέρασμα και έγραψε το 1:30.803, ενώ ο Hamilton έμεινε μόλις 4ος. Πίσω όμως έγινε χαμός. Οι δύο McLaren βρέθηκαν προς στιγμήν εκτός, όμως ο Vandoorne μπήκε έχοντας την 8η θέση και ο Alonso τελευταία στιγμή πέταξε εκτός του Massa για να πάρουν διπλή πρόκριση. Ο Perez βελτίωσε και μπήκε κι εκείνος, με τον Massa να μένει στην 11η θέση τελευταία στιγμή.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Massa, Palmer, Stroll, Sainz & Gasly.

Όπως και πιο πριν, οι δύο Mercedes βγήκαν μπροστά από τους “μεγάλους”, με τον Raikkonen πίσω τους. Η απουσία του Vettel ήταν μεγάλη, μιας και ήταν από τα φαβορί για την pole. Μόνο ο Hulkenberg είχε μείνει στα pit.

O Hamilton ήταν σε άλλο κόσμο και με το 1:30.076 έσπασε τα χρονόμετρα και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Raikkonen δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο από την 2η θέση, 0.232s πίσω από τον Βρετανό, ενώ ο Ricciardo ήταν στη 3η θέση.

Κακό χρόνο έκαναν οι Bottas και Alonso, καθώς ήταν πολύ πιο μακριά από αυτό που θα μπορούσαν.

Οι οδηγοί βγήκαν για τα τελευταία περάσματα της ημέρας, με τον Ricciardo να είναι ο πρώτος και ο Alonso τελευταίος στη πίστα.

Ο Αυστραλός δεν βελτίωσε τον χρόνο του, με τον Verstappen να τον ξεπερνά. Ο Bottas ήταν απογοητευτικός και πίσω και από τις δύο Red Bull, με τον Hamilton να μην μπορεί να βελτιώσει την πρώτη του προσπάθεια.

Ο Raikkonen ήταν ταχύτατος στη τελευταία του προσπάθεια, όμως δεν κατάφερε να πάρει την pole για 0.045s από τον Βρετανό. Έτσι, ο οδηγός της Mercedes πανηγύρισε την 70η του pole position.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles