spot_img

GP Μαλαισίας Race: Θρίαμβος για Verstappen – Αύξησε τη διαφορά ο Hamilton

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Μαλαισίας στη πίστα της Sepang, μετά από μία εκπληκτική οδήγηση για τη δεύτερη νίκη της Red Bull φέτος.

Ο Ολλανδός, ήταν ταχύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το προσπέρασμα για την 1η θέση έγινε στον 3ο γύρο και έκτοτε κανένας δεν τον απείλησε. Ο Verstappen πήρε τη δεύτερη νίκη στη καριέρα του και έδιωξε τη κακοδαιμονία που τον κυνηγούσε στους τελευταίους αγώνες.

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton με την Mercedes, o οποίος δεν κατάφερε να μεγιστοποιήσει την pole position, όμως μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά από τον Vettel στη βαθμολογία. Μάλιστα, ο Βρετανός είχε προβλήματα με το set-up, ενώ στο τέλος της κάθε ευθείας δεν είχε ώθηση από το υβριδικό σύστημα. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Daniel Ricciardo, κάνοντας το 1-3 για την Red Bull, στον ίσως καλύτερο φετινό αγώνα μέχρι στιγμής για τους Ταύρους.

Ο Sebastian Vettel έκανε το μέγιστο που μπορούσε και τερμάτισε στην 4η θέση, βλέποντας τη διαφορά να αυξάνεται στους 34 βαθμούς και πλέον έχει 5 αγώνες να αλλάξει τα πράγματα. Ο Valtteri Bottas ολοκλήρωσε στην 5η θέση, σε έναν πολύ κακό αγώνα για τον Φινλανδό.

Ο Sergio Perez ήταν ο Best of the Rest του αγώνα, με τον Vandoorne να κάνει ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση και να τερματίζει στην 7η θέση. Διπλός τερματισμός στους βαθμούς για την Williams, ενώ τη 10άδα έκλεισε ο Esteban Ocon.

Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση, το μονοθέσιο του Raikkonen παρουσίασε κάποιου είδους πρόβλημα, με τους μηχανικούς να τον μεταφέρουν στο γκαράζ. Αν τα πράγματα ήταν άσχημα για την Ferrari, τώρα έγιναν ακόμη χειρότερα. Τελικά οι μηχανικοί της Ferrari δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα, με τον Φινλανδό να μην εκκινεί καν τον αγώνα.

Στην εκκίνηση, ο Hamilton πετάχτηκε καλύτερα όλων και έστριψε στην 1η θέση, ενώ πίσω του είχαμε πολλές μάχες. Ο Bottas πέρασε τον Ricciardo και επιτέθηκε στον Verstappen, όμως μέχρι τη στροφή 4 είχε την εσωτερική και κρατήθηκε μπροστά. Λίγο ακόμα πιο πίσω, ο Vandoorne έκανε πολύ καλή εκκίνηση και ανέβηκε στην 5η θέση, μπροστά από τις δύο Red Bull.

O Sebastian Vettel είχε κάνει επίσης καλή εκκίνηση και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είχε ανέβει στην 12η θέση. Ο Magnussen είχε επίσης κάνει φανταστική εκκίνηση και βρέθηκε στην 10η θέση. Ο Ocon ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pit και άλλαξε στη soft γόμα στο τέλος του 2ου γύρου.

Ο Verstappen ήταν ταχύτερος από τον Hamilton και στον 4ο γύρο επιτέθηκε στην πρώτη στροφή και με τη βοήθεια του DRS πέρασε στη 1η θέση. Μάλιστα από εκείνο το σημείο, ήταν σε θέση να ανοίξει τη διαφορά, με τον Hamilton να αναφέρει απώλεια ώθησης από το υβριδικό σύστημα στο τέλος της ευθείας.

Ο Vettel είχε κολλήσει στην 11η θέση πίσω από τον Alonso, o οποίος ήταν κολλημένος πίσω από τον Magnussen. Πολλές θέσεις είχε κερδίσει και ο Stroll, o οποίος ανέβηκε στην 7η θέση, μπροστά από τον teammate του.

Ο Ricciardo ήταν κολλημένος πίσω από τον Bottas και στον 9ο γύρο επιτέθηκε για να περάσει στην στροφή 1, αλλά ο Φινλανδός κρατήθηκε μέχρι τη στροφή 3, όμως στη 4 ο Αυστραλός είδε τη πόρτα ανοιχτή και βούτηξε για την 3η θέση και ολοκλήρωσε ένα πολύ ωραίο προσπέρασμα. Μπροστά, ο Verstappen είχε ανοίξει τη διαφορά στα 3.7s από τον Hamilton, με την Mercedes να μην μπορεί να βρει ρυθμό.

Όλο και περισσότεροι οδηγοί άρχισαν τα pit-stop τους, με τον Vettel να ανεβαίνει στην 6η θέση μέχρι τον 15ο γύρο, καθώς οι Williams έδωσαν τη μάχη τους με τον Vandoorne, αλλά δεν κατάφεραν να τον περάσουν ούτε με το undercut.

O Verstappen έκανε έναν φανταστικό αγώνα και είχε ανοίξει τη διαφορά στα 8.1s από τον Hamilton, με τον Ricciardo να έχει μειώσει τη διαφορά από τον Βρετανό στα 5.1s. Ο Bottas στην 4η θέση δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό και ήταν 15s πίσω από τον teammate του.

Ο Vettel την ίδια στιγμή, είχε φτάσει τον Perez για τη μάχη της 5ης θέσης, με τον Bottas να είναι ακριβώς μπροστά τους. Στον 21ο γύρο, πήρε το DRS και επιτέθηκε στην στροφή 1 και πλέον ο Bottas ήταν το επόμενο θύμα του Γερμανού. Οι πρώτοι 8 δεν είχαν κάνει pit-stop μέχρι τον 23ο γύρο με τους Alonso και Sainz να είναι οι άλλοι δύο που δεν είχαν μπει.

Ο Ocon είχε τη στιγμή του, όταν ήρθε δίπλα δίπλα με τον Sainz στην στροφή 1 και όντας από την εξωτερική ακούμπησαν οι τροχοί τους. Έτσι, ο Γάλλος έχασε πολλές θέσεις βγαίνοντας εκτός πίστας.

Ο Hamilton μπήκε στα pit ώστε να βάλει τη soft γόμα στον 27ο γύρο και βγήκε μπροστά από τον Bottas που είχε τον Vettel κολλημένο πίσω του. Όμως, ο Γερμανός δεν έμεινε πολύ στη μάχη ώστε να ρισκάρει περισσότερο και μπήκε για την super-soft γόμα στον 28ο γύρο. Ο Bottas μπήκε στον αμέσως επόμενο γύρο, όμως το undercut της Ferrari λειτούργησε ιδανικά και έφερε τον οδηγό της μπροστά.

Ο Ricciardo μπήκε στον 39ο γύρο, όμως η διαφορά από τον Hamilton άνοιξε τα 12s, με τον Vettel να είναι 14s πίσω του, με τη μάχη του βάθρου να είναι απρόβλεπτη μέχρι το τέλος του αγώνα.

Πιο πίσω είχαμε μάχες δίχως έλεος, με τον Massa να αντιστέκεται στον Ocon όσο μπορεί για την 9η θέση, ενώ ο Alonso με άκρως απαιτητικό και ωραίο τρόπο πέρασε τον Magnussen για την 13η θέση.

Όσο περνούσαν οι γύροι, οι διαφορές άλλαζαν, με τον Hamilton να είναι εκείνος που έχανε περισσότερο. Στον 40ο γύρο, είχε τον Ricciardo στα 6.9s, με τον Vettel να είναι άλλα 7s πιο πίσω. Όμως, ο Γεραμνός ήταν αποφασισμένος για το καλύτερο και με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους μάζεψε ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Την ίδια στιγμή, δεν κέρδιζε ο Ricciardo από τον Hamilton και είχε έρθει σε μια πολύ δύσκολη θέση. Μέχρι τον 46ο γύρο, η #3 Red Bull & η #5 Ferrari είχαν διαφορά μεταξύ τους 1s.

O Vettel επιτέθηκε στον 49ο γύρο, αλλά ο Ricciardo έπαιξε σκληρή άμυνα και προς το παρόν είχε κρατηθεί μπροστά. Όμως, από την ομάδα, ενημέρωσαν τον Γερμανό να μείνει εκτός DRS του Αυστραλού κι έτσι έμεινε στην 4η θέση για την ώρα. O οδηγός της Ferrari φαίνεται πως είχε προβλήματα με τις θερμοκρασίες του μονοθεσίου.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος, με τον Max Verstappen να είναι ο μεγάλος νικητής και να κερδίζει για δεύτερη φορά στη καριέρα του, σε έναν τρομερό αγώνα. Ο Hamilton ήταν ο μεγάλος κερδισμένος κατά 6 βαθμούς από τον Vettel με την 2η θέση, ενώ ο Ricciardo έκλεισε το βάθρο των νικητών.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles