spot_img

GP Σιγκαπούρης FP1: Ξεκίνησε δυναμικά ο Ricciardo

O Daniel Ricciardo ήταν εκείνος που εκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Σιγκαπούρη, παίρνοντας τη 1η θέση στο FP1.

O Αυστραλός οδηγός της Red Bull ήταν ταχύτερος όλων και με το 1:32.489 βρέθηκε στη κορυφή των χρόνων σε μία περίοδο γεμάτη δράση. Ο Ricciardo επιβεβαίωσε πως η RBR είναι δυνατή στην Marina Bay και θέλει μόνο τη νίκη. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, o οποίος ήταν μόλις 0.109s πίσω από τον Honey Badger. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Max Verstappen με την δεύτερη RB13.

O Lewis Hamilton ήταν στη 4η θέση, με την Mercedes να επιλέγει κάνει τους γρήγορους χρόνους της αρκετά νωρίς σε σχέση με τους υπόλοιπους. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Sergio Perez, ο οποίος έφερε την Force India στην 5η θέση, ενώ ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 8η θέση.

Με την έναρξη του FP1, πολλοί ήταν οι οδηγοί που βγήκαν στη πίστα για τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. Η πίστα ήταν στεγνή στο μεγαλύτερο μέρος της, όμως υπήρχαν και αρκετά σημεία που είχαν λίγη υγρασία.

Ο Sean Gelael ήταν το νέο πρόσωπο για το πρώτο 90λεπτο, παίρνοντας τη θέση του Carlos Sainz στην Toro Rosso. Επίσης, στο FP1 είχαμε και τον Antonio Giovinazzi στη θέση του Kevin Magnussen στην Haas.

Οι δύο Mercedes βγήκαν μετά από 10 λεπτά στη πίστα και βγήκαν ώστε να κάνουν χρονομετρημένες προσπάθειες, την ώρα που οι υπόλοιποι ήταν στα pit. O Bottas έγραψε το 1:45.307, με τον Hamilton να είναι 1.2s πιο αργός, με τους δύο οδηγούς να βρίσκονται με την super-soft γόμα.

Στην 3η θέση ήταν ο Sergio Perez με την ultra-soft, ενώ πίσω του ήταν ο Vandoorne με την super-soft και ακολουθούσαν οι Renault.

Όλο και περισσότεροι  οδηγοί βγήκαν στη πίστα και έπρεπε να κάνουν χρονομετρημένες προσπάθειες, με τις super-soft & ultra-soft να είναι οι γόμες που επέλεξαν οι περισσότεροι.

Οι δύο Red Bull και οι δύο Ferrari βγήκαν με την ultra-soft γόμα για να γράψουν τα γρήγορα περάσματα. Η πίστα δεν ήταν στην ιδανική κατάσταση, καθώς δεν είχε νυχτώσει ακόμα και η πρόσφυση λόγω ελάχιστης δράσης ήταν μικρή.

Ο Verstappen πέρασε στη κορυφή της κατάταξης με χρόνο στο 1:43.278 με τον teammate του να είναι στη 2η θέση, 0.3s πιο πίσω. Στην 3η θέση είχε ανέβει ο Sebastian Vettel όντας 0.9s πίσω από τους ταύρους. Ο Hamilton ήταν στη 4η θέση, όμως είχε επιστρέψει εδώ και αρκετή ώρα στα pit.

Πλησιάζοντας στο μέσον της διαδικασίας, ο Valtteri Bottas βγήκε με την ultra-soft γόμα ελαστικών για να γράψει γρήγορο γύρο. Ο Φινλανδός έγραψε τον 2ο ταχύτερο χρόνο και ήταν 0.156s πιο αργός από τον Verstappen. Όμως, εκείνη τη στιγμή, ο teammate του μπήκε κι εκείνος με την ultra-soft. O Βρετανός οδηγός της Mercedes ήταν πολύ γρήγορος και έγραψε το 1:42.904 και ανέβηκε στην 1η θέση με 42 λεπτά να απομένουν.

Οι περισσότεροι οδηγοί είχαν μείνει στα pit, καθώς εξέταζαν τα δεδομένα που είχαν πάρει από τους πρώτους γύρους, ώστε να αλλάξουν και το set-up.

O Verstappen βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε και πάλι στην 1η θέση με το 1:42.805, με τον teammate του να γράφει τον 3ο χρόνο λίγα λεπτά αργότερα. Ο Raikkonen ήταν στην 5η θέση, αλλά 0.9s πίσω από την #33 Red Bull, με τον Fernando Alonso να είναι εντυπωσιακός μέχρι στιγμής και να βρίσκεται στην 6η θέση.

Με λιγότερο από 30 λεπτά να απομένουν, την 10άδα συμπλήρωναν οι Hulkenberg, Vettel, Vandoorne και Perez, ενώ μέχρι το τέλος της διαδικασίας περιμένουμε την κατάσταση να αλλάξει.

Οι δύο Red Bull πίεσαν και κατέβασαν κι άλλο τα χρονόμετρα, με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα. Ο Verstappen βελτίωσε προς στιγμήν και πάλι τον ταχύτερο χρόνο, όμως ο Ricciardo έγραψε το 1:42.489 και ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης.

Όμως, σε εκείνο το σημείο ήταν η ώρα του Vettel να πιέσει. Ο Γερμανός ήταν άφαντος καθ’όλη τη διάρκεια του FP1, όμως με 20 λεπτά να απομένουν, πίεσε και έγραψε τον 2ο χρόνο της διαδικασίας, 0.1s πίσω από τον Ricciardo.

Ενώ αρκετοί οδηγοί έβγαιναν για χρόνους με πολλά καύσιμα, ο Perez έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο στην 5η θέση της κατάταξης ανάμεσα στις δύο Mercedes.

Ο Stroll είχε πολλά τεχνικά προβλήματα και είχε κολλήσει στα pit, ενώ ο Bottas παραπονέθηκε για αστάθεια στο πίσω μέρος. Όλοι οι οδηγοί ήταν με πολλά καύσιμα στο τέλος του FP1, με τον Daniel Ricciardo να ολοκληρώνει στη κορυφή, με τους Vettel και Verstappen να ακολουθούν.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles