spot_img

GP Βαρκελώνης QP: O Pedrosa έκανε τα μαγικά του

Ο Dani Pedrosa ήταν εντυπωσιακός στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Βαρκελώνης και θα εκκινήσει από θέση ισχύος στον αυριανό αγώνα.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda, σήκωσε ψηλά τη σημαία του ιαπωνικού εργοστασίου και πήρε μια αντρίκια και εκπληκτική pole position. Ο Pedrosa στα τελευταία λεπτά έκλεψε την παράσταση και έγραψε το 1:43.870.

Ο Jorge Lorenzo ήταν επίσης εντυπωσιακός και θα εκκινήσει από την 2η θέση, χάρη στο 1:44.201 που σημείωσε στην αρχή του Q2. Μάλιστα ο Ισπανός έχει το ρεκόρ με 9 συνεχόμενες εκκινήσεις πλέον από την πρώτη σειρά στη Βαρκελώνη. Ευχάριστη έκπληξη ο Danilo Petrucci που κυριολεκτικά στο τέλος μπήκε στην πρώτη τριάδα για πρώτη φορά σε κατατακτήριες.

Πολύ κακή ημέρα για τον Marc Marquez, ο οποίος είχε 2 πτώσεις στο Q2  και έμεινε μόλις 4ος. Πολύ δύσκολη ημέρα για την Yamaha, με τον Vinales να είναι μόλις 9ος και ο Valentino Rossi να μην μπορεί να περάσει στο Q2 και αύριο θα  εκκινήσει 13ος.

To Q1 ξεκίνησε και ήταν άκρως σημαντικό, μιας και μεγάλα ονόματα έπρεπε να δώσουν σκληρή μάχη για να περάσουν στη συνέχεια της διαδικασίας. Οι δύο εργοστασιακές Yamaha των Vinales και Rossi και οι δύο Yamaha Tech3, μαζί με τον Crutchlow θα ήταν οι διεκδικητές.

Όλα κρίθηκαν σε νεκρό χρόνο, με τους Folger και Vinales να έχουν το εισιτήριο, με τους υπόλοιπους να πιέζουν.

Ο Vinales έκανε λάθος και μπήκε στα pit, ενώ ο Zarco και ο Rossi έκαναν ταχύτερα περάσματα. Όμως, μέχρι το τέλος του γύρου, ο Γάλλος έκανε λάθος, ενώ ο Ιταλός έκανε προσωπικό ταχύτερο πέρασμα, όμως έχασε την είσοδο στο Q2 για 0.040s.

Τα πρώτα λεπτά του Q2 ήταν εντυπωσιακά με τους αναβάτες να θέλουν να βρουν από νωρίς πολύ γρήγορο ρυθμό.

Ο Marquez είχε την 3η του πτώση μέσα στην ημέρα, όμως στάθηκε πολύ τυχερός. Ο Ισπανός είχε διαλύσει την δεύτερη μοτοσυκλέτα του από προηγούμενη πτώση, όμως η τωρινή δεν είχε κάποιο σοβαρό θέμα.

Ο Lorenzo είχε την 1η θέση μέχρι τα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, μιας και όλοι βγήκαν για την τελευταία τους προσπάθεια.

Ο Dani Pedrosa σήκωσε ψηλά τη σημαία της Honda και έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο στο 1:43.870. Μάλιστα ήταν ο πρώτος και μοναδικός που κατέβηκε το 1:44. Ο Jorge Lorenzo όσο κι αν προσπάθησε, δεν βελτίωσε το αρχικό του 1:44.2 και έμεινε στην 2η θέση και για 9η συνεχόμενη χρονιά θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά.

Οι ανακατατάξεις ήταν πάρα πολλές, με τον Marquez να ανεβαίνει προσωρινά στην 3η θέση, όμως στον επόμενο γύρο του, είχε τη δεύτερη πρώτη του σε 10 λεπτά.

Όμως, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Danilo Petrucci, o οποίος με έναν εκπληκτικό γύρο ανέβηκε στην 3η θέση και έκανε το 2-3 για την Ducati και συμπληρώνει την αυριανή πρώτη σειρά εκκίνησης.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles