spot_img

GP Βραζιλίας FP1: Με αέρα πρωταθλητή ο Hamilton

O Lewis Hamilton ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη πίστα του Interlagos, με την Mercedes να δείχνει πολύ δυνατή.

Ο Βρετανός, ήταν ταχύτατος στην 90-λεπτη διαδικασία, με τις συνθήκες να είναι ιδανικές, όχι μόνο για να γράψει έναν καλό χρόνο, αλλά και νέο ρεκόρ πίστας. Ο Hamilton έγραψε το 1:09.202 και πήρε την 1η θέση για 0.127s από τον Valtteri Bottas που βρέθηκε στην 2η θέση. Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε στην 3η θέση για την Ferrari, όμως ήταν 0.5s πιο αργός από τον Βρετανό, με τη Scuderia να μην ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολούθησαν οι δύο Red Bull στις θέσεις 4 και 5, με τον Sebastian Vettel να είναι μόλις στην 6η θέση. Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Felipe Massa στην 7η θέση, ενώ και οι δύο McLaren βρέθηκαν στη πρώτη 10άδα.

Με την έναρξη του FP1, ο Ricciardo ήταν ο πρώτος οδηγός που βγήκε στη πίστα με την medium γόμα ελαστικών, ενώ τον ακολούθησαν κι άλλοι πίσω του. O teammate του όμως, ήταν εκείνος που σημείως από νωρίς χρόνο στη διαδικασία. Ο Verstappen έγραψε το 1:12.253 με την super-soft γόμα, πριν συμπληρωθούν 5 λεπτά. Ο Ολλανδός συνέχισε να κινείται ταχύτερα στη πίστα και έγραψε το 1:10.959.

Όμως, ο Bottas στον πρώτο του γρήγορο γυρο, κατάφερε να γράψει το 1:10.820 με την soft γόμα ελαστικών και τα 1:10.102 στον δεύτερο γύρο και ανέβηκε στην 1η θέση.

Το τριήμερο για την Toro Rosso ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Μόλις στον γύρο εξόδου του, ο Hartley είδε τον κινητήρα της Renault να παραδίδει το πνεύμα. Αυτό έφερε προσωρινά το Virtual Safety Car Μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι οδηγοί βγήκαν για να κάνουν τους πρώτους τους γρήγορους γύρους. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στο FP1, o Hamilton ήταν στη 1η θέση, γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας στο 1:09.606, με τον Bottas στη 2η θέση και τον Felipe Massa στην 3η. Πίσω του ήταν Vettel, με τον Vandoorne να συμπληρώνει την 5άδα, ενώ πίσω του ήταν οι Raikkonen, Ricciardo, Verstappen, Ocon και Stroll.

Τα πρώτα περάσματα των οδηγών είχαν ολοκληρωθεί και στην πίστα για λίγη ώρα επικρατούσε ησυχία. Όμως το πρόγραμμα των ομάδων δεν είχε ολοκληρωθεί, με τους πρώτους οδηγούς να βγαίνουν για το δεύτερο μισό της διαδικασίας.

Ο Vettel με την super-soft γόμα ελαστικών έγραψε τον 3ο χρόνο στη διαδικασία, με την Ferrari να δείχνει εκτός ρυθμού μέχρι στιγμής. Ο Γερμανός ήταν 0.5s πιο αργός από τον Hamilton με τους δύο οδηγούς της Mercedes να βγαίνουν για χρόνους με την super-soft γόμα. Ο Bottas πέρασε προσωρινά στη κορυφή, όμως ο Hamilton δεν τον άφησε για πολύ εκεί και με το 1:09.202 έγραψε νέο ρεκόρ πίστας. Ο Raikkonen ανέβηκε στην 3η θέση με τον Verstappen να τον ακολουθεί στην 4η. Ο Μassa βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην 6η θέση, ενώ οι δύο McLaren είχαν πλασαριστεί στις θέσεις 8 και 9. Ο Ocon κατάφερε να μπει ανάμεσα στις δύο McLaren, ενώ ο Ricciardo βελτίωσε τον χρόνο του για την 6η θέση, ρίχνοντας τον Vettel στην 7η.

Στα τελευταία 20 λεπτά, οι ομάδες έκαναν τις αεροδυναμικές τους δοκιμές και φόρτωσαν τα μονοθέσια με πολλά καύσιμα, μιας και κάθε γύρος ήταν πολύτιμος. Επιπλέον, η πρόβλεψη του καιρού για το FP2, προέβλεπε μεγάλη πιθανότητα βροχής και δεν ήθελαν να βρεθούν απροετοίμαστοι.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles