spot_img

GP Βραζιλίας QP: Pole στο νήμα για τον Bottas – Τελευταίος ο Hamilton

O Valtteri Bottas ήταν εκπληκτικός στις κατατακτήριες δοκιμές και πήρε μια μεγάλη pole position στο Interlagos.

Ο Φινλανδός περίμενε μέχρι τη τελευταία στιγμή για να γράψει τον καθοριστικό χρόνο και με το 1:08.332 πήρε την 3η του pole position στη καριέρα του και άκρως σημαντική για τον αυριανό αγώνα. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με την Ferrari, ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει στον τελευταίο του γύρο. Ο Kimi Raikkonen βρέθηκε πολύ κοντά του και έκλεισε τη πρώτη και ταχύτερη τριάδα της ημέρας.

Οι δύο Red Bull ακολούθησαν, ενώ best of the rest ήταν ο Sergio Perez. Πολύ άσχημες κατατακτήριες δοκιμές για τον Lewis Hamilton, o oποίος είχε ατύχημα στο Q1 και αποκλείστηκε από νωρίς.

Με την έναρξη του Q1, πολλά μονοθέσια μπήκαν στη πίστα, μεταξύ αυτών οι δύο Mercedes και ο Sebastian Vettel. H απειλή της βροχής ήταν μεγάλη και οι ομάδες ήθελαν να κάνουν γρήγορα τους χρόνους τους.

Όμως, ο Lewis Hamilton στη στροφή 6 έχασε το πίσω μέρος της W08 και κατέλειξε στον τοίχο και έβαλε τέλος στη προσπάθειά του από το Q1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το Spa του 2016 που ο Βρετανός μένει εκτός από το Q1. Όπως ήταν λογικό, βγήκε η κόκκινη σημαία και η διαδικασία σταμάτησε.

Όταν εμφανίστηκε και πάλι η πράσινη σημαία, οι δύο Ferrari βγήκαν με την soft γόμα ελαστικών, ενώ ο Bottas στη μοναδική Mercedes με την super-soft. Ταχύτερος στα πρώτα λεπτά ήταν ο Vettel με χρόνο στο 1:09.796, με τον Verstappen να τον ακολουθεί 0.170s πίσω του και ο Bottas στα 0.257s. Ο Raikkonen στον δεύτερο γύρο του βελτίωσε και με το 1:09.405 ανέβηκε στην 1η θέση, ενώ ο Bottas βρέθηκε 2ος, 0.047s πιο πίσω.

Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά, αρκετοί οδηγοί βγήκαν στη πίστα ώστε να μπορέσουν να γράψουν καλούς χρόνους για να διασφαλίσουν τη θέση τους στο Q2.

Oι δύο Haas έκαναν γρήγορα περάσματα και βρέθηκαν στις θέσεις 8 και 14, ενώ ο Hartley ήταν στη 15η θέση στο τελευταίο λεπτό. Ο Massa ανέβηκε στην 4η θέση με έναν πολύ καλό χρόνο, ενώ ο Stroll ήταν εκείνος που απογοήτευσε περισσότερο απ’όλους, μένοντας στη 18η θέση.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Wehrlein, Gasly, Stroll, Ericsson και ο Lewis Hamilton.

Με την έναρξη του Q2, οι οδηγοί βγήκαν αμέσως στη πίστα για να γράψουν γρήγορους γύρους, με τις πρώτες ψιχάλες να είναι γεγονός. Ο Bottas ήταν ταχύτατος στη πρώτη του προσπάθεια και έγραψε το 1:08.901 για να ανέβει στην 1η θέση. Ο Vettel ήταν 0.112s πιο αργός, με τον Raikkonen να τον ακολουθεί και τον Verstappen στην 4η θέση. Ο Massa ήταν εντυπωσιακός και πάλι και έγραψε τον 5ο χρόνο, ενώ μόνο ο Ricciardo είχε γράψει χρόνο με την soft γόμα.

Στα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί βγήκαν με φρέσκο σετ ελαστικών, ώστε να κάνουν τα περάσματα που θα τους δώσουν πρόκριση στον τελικό. Όσοι οδηγοί περάσουν στο Q3, θα εκκινήσουν τον αγώνα με το σετ που έγραψαν ταχύτερο γύρο στο Q2.

Οι δύο Force India βγήκαν για να εξασφαλίσουν τη παρουσία τους στο Q3, ενώ η πίεση πήγε στις δύο McLaren. Ο Alonso έκανε έναν πολύ καλό χρόνο στην 6η θέση, ενώ ο Ocon πιάστηκε προ εκπλήξεως.

Οι Bottas και Vettel βελτίωσαν τους χρόνους τους, με τον Γερμανό να ολοκληρώνει το Q2 στη κορυφή των χρόνων.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Ocon, Grosjean, Vanodoorne, Magnussen και Hartley.

To Q3 ξεκίνησε και η αγωνία είχε φτάσει στα ύψη. Μπορεί να μην είχαμε τον Hamilton στο παιχνίδι, όμως η μάχη ήταν μεγάλη.

Ο Bottas ήταν ο πρώτος που έγραψε χρόνο, με τον Φινλανδό να γράφει το 1:08.442. Όμως ο Vettel ήταν ταχύτερος και με το 1:08.360 ανέβηκε στην 1η θέση. Ο χρόνος αυτός, είναι φυσικά και νέο ρεκόρ πίστας. Ο Raikkonen ήταν στη 3η θέση 0.4s πιο αργός, ενώ πίσω του είχε τις δύο Red Bull.

Οι οδηγοί βγήκαν για τη τελευταία τους προσπάθεια, με τις ψιχάλες να είναι πολύ έντονες. Οι δύο Ferrari βγήκαν πολύ νωρίς, με την Mercedes να επιλέγει να αφήσει τον Bottas για την τελευταία στιγμή.

Ο Vettel τα έδωσε όλα στη τελευταία του προσπάθεια αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του. Ο Raikkonen κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, αλλά αλλά έμεινε στην 3η θέση.

Όμως ο Bottas δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη και με έναν απίστευτο χρόνο στο 1:08.332 πήρε την pole position.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles