spot_img

GP Βραζιλίας Race: Επιστροφή στις νίκες για Vettel

O Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Βραζιλίας για το 2017, παίρνοντας τη πρώτη νίκη της Ferrari στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Γερμανός, έκανε εντυπωσιακό αγώνα με καθοριστικό σημείο την εκκίνηση και πήρε τη 5η φετινή νίκη της καριέρας του. Ο Vettel κατάφερε να περάσει τον Bottas στην εκκίνηση και σε συνδυασμό με την εξαιρετική δουλειά των μηχανικών του στα pit, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε τον αγώνα στην 2η θέση, όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να απειλήσει τον οδηγό της Ferrari για τη νίκη. Ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών και άντεξε στο τέλος στη πίεση του Lewis Hamilton.

O Βρετανός εκίνησε από το pit-lane και έκανε έναν φανταστικό αγώνα για να φτάσει μέχρι την 4η θέση, έχοντας με διαφορά τον καλύτερο ρυθμό αγώνα. Οι δύο Red Bull βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 6, ενώ Best of the Rest ήταν ο φανταστικός Felipe Massa σε μια εμφάνιση αντάξια της καριέρας του. Οι Fernando Alonso, Sergio Perez & Nico Hulkenberg έκλεισαν τη πρώτη 10άδα.

O Αγώνας

Στην εκκίνηση, ο Vettel έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση και έστριψε στην 1η θέση ρισκάροντας επαφή με τον Bottas. Όμως, στο Senna S, έγινε χαμός. Ο Magnussen ακούμπησε τον Vandoorne, με τον Βέλγο να χτυπά τον Ricciardo o οποίος έπεσε στη τελευταία θέση. Η επαφή αυτή έθεσε εκτός αγώνα τους οδηγούς των McLaren και Haas, με το Safety Car να κάνει την εμφάνισή του.

Όμως, εκείνη τη στιγμή ο Ocon πήγε να προσπεράσει τον Grosjean από την εξωτερική, όμως ο οδηγός της Haas έχασε το πίσω μέρος και χτύπησε τον συμπατριώτη του. Έτσι, ολοκληρώθηκε άδοξα ένα τεράστιο σερί συνεχόμενων τερματισμών για τον οδηγό της Force India.

Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Lewis Hamilton, o οποίος εκίνησε από το pitlane και ανέβηκε στην 14η θέση. Ο Vettel ήταν 1ος, με τον Bottas να τον ακολουθεί και τον Raikkonen στην 3η θέση. Την πρώτη 5άδα συμπλήρωσαν οι Vertappen και Alonso.

Όταν έφυγε το SC, o Vettel έκανε εξαιρετική δουλειά να κρατήσει μακριά του τον Bottas, ενώ η μόνη αλλαγή ήταν το προσπέρασμα του Massa στον Alonso για την 5η θέση. Ο Hamilton κέρδισε αμέσως τρεις θέσεις και στον 9ο γύρο είχε ανέβει στην 10η θέση.

Ο Βρετανός δεν άργησε να περάσει τις δύο Renault για να ανέβει 8ος, ενώ ο Ricciardo έκανε το ένα προσπέρασμα μετά το άλλο για να ανέβει στην 11η θέση. Το ένα προσπέρασμα έφερε το άλλο και οι οδηγοί των Mercedes και Red Bull ανέβηκαν στις θέσεις 7 και 10.

Στη κορυφή, o Vettel είχε μια σταθερή διαφορά από τον Bottas στα 2s, με τον Verstappen να είναι πολύ κοντά στο DRS του Raikkonen. O Hamilton άρχισε να πλησιάζει τον Alonso και στον 20 γύρο βούτηξε στην εσωτερική του Ισπανού. Στον επόμενο γύρο, έφτασε πίσω από τον Massa και στον 22ο γύρο και με αποφασιστικό τρόπο στη στροφή 4 πέρασε στην 5η θέση. Τρομερός ρυθμός από τον πρωταθλητή, ο οποίος έγραψε αμέσως ταχύτερο γύρο στο 1:13.485.

Ο Bottas έκανε την αρχή και μπήκε για το undercut στον 28ο γύρο, με τον Vettel να ακολουθεί έναν γύρο μετά. Οι μηχανικοί της Ferrari έκαναν εξαιρετική δουλειά και ταχύτερο pit-stop κατά 0.6s από τους μηχανικούς της Mercedes και ο Γερμανός έμεινε μπροστά από τον Φινλανδό.

Στην 1η θέση είχε ανέβει πλέον ο Lewis Hamilton, με τον Vettel να είναι στα 3.8s πίσω του. Όμως, ο Βρετανός παρά τη φθαρμένη γόμα, είχε εξαιρετικό ρυθμό. Στους επόμενους γύρους, οι διαφορές ισοσταθμίστηκαν, με τον Raikkonen να έχει τον καλύτερο ρυθμό απ’όλους, με τον Bottas να έχει τον χειρότερο από τους πρώτους 5. Ο Vettel ήταν σταθερός, ώστε να προφυλάξει τα ελαστικά του, αφήνοντας τον εντυπωσιακό Hamilton μπροστά στα 3.4s. Δυστυχώς, ο Βρετανός δεν εκκίνησε από τις πρώτες θέσεις, αλλιώς θα μας χάριζε έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Ο Hamilton αποφάσισε επιτέλους να μπει στα pit στο τέλος του 43ου γύρου, ενώ τον ακολούθησε και ο Daniel Ricciardo. O Βρετανός βγήκε στην 5η θέση, ενώ ο Αυστραλός, 8ος. Αμέσως ο Hamilton έκανε ταχύτερο γύρο, με τη διαφορά να κατεβαίνει 1s σε κάθε πέρασμα. Μετά από εκείνο το σημείο, οι επόμενοι γύροι ήταν για γερά νεύρα, μιας και από μάχες δεν είχαμε σχεδόν τίποτα. Ο Hamilton άρχισε να μαζεύει τη διαφορά από τους 4 πρώτους, ενώ ο Raikkonen πλησίαζε τον Bottas.

Από την άλλη, ο Alonso είχε φτάσει τον Massa και πάλι. Ο Ισπανός είχε όλο τον αγώνα τον Βραζιλιάνο μπροστά του και παρά το DRS έχανε χρόνο στις ευθείες.

Στον 59ο γύρο, ο Hamlton έφτασε τον Verstappen και στην ευθεία προς τη στροφή 4 με το DRS κατάφερε να τον προσπεράσει και να γράψει νέο ταχύτερο πέρασμα. Όμως, ο Ολλανδός είχε έντονη φθορά στα ελαστικά του και μπήκε λίγο αργότερα στα pit για την super-soft.

O Verstappen έκανε αμέσως νέο ρεκόρ πίστας στο 1:11.044, ενώ ο Hamilton έφτασε τον Raikkonen με 4 γύρους να απομένουν. Ο Βρετανός επιτέθηκε και σε δύο περιπτώσεις μπλόκαρε το εμπρός αριστερά ελαστικό του στη στροφή 1. Στον τελευταίο γύρο,  ο Hamilton μπήκε στο DRS αλλά ήταν πολύ μακριά για να μπορέσει να πάρει τη τελευταία θέση του βάθρου.

Ο Vettel πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 1η θέση παίρνοντας τη 47η νίκη της καριέρας του, ενώ ο Felipe Massa άντεξε τη πίεση των Alonso & Perez για την 7η θέση στο τελευταίο του GP στη πατρίδα του.

Aποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles