spot_img

H Mercedes πούλησε τις μετοχές που είχε στην MV Agusta

Οι δρόμοι των Mercedes και MV Agusta φαίνεται πως χώρισαν, μιας και η γερμανική εταιρία δεν ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία με την κατασκευάστρια μοτοσυκλετών.

Δεν της πάνε οι δύο τροχοί της Mercedes-AMG. Μετά τον χωρισμό με την Ducati λόγω εξαγοράς από την Audi, έρχεται το τέλος της συνεργασίας της και με την MV Agusta. Οι Γερμανοί είχαν το 25% της Ιταλικής εταιρίας, το οποίο πουλήθηκε στην ComStar Invest, η οποία ανήκει στην Black Ocean Group του Ρώσου μεγιστάνα Timur Sardarov. Το ποσό πώλησης δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό, ωστόσο υπολογίζεται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Η Mercedes είχε έντονα παράπονα από την MV Agusta, η οποία είχε πολλές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοντέλων της. Παρά την πώληση όμως του 25%, τον έλεγχο της εταιρίας θα συνεχίσει να έχει ο Giovanni Castiglioni.

Η αποχώρηση της Mercedes, φαίνεται πως θα λύσει τη συνεργασία της MV Agusta με τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton. O Γερμανός, συνεργάζεται με την ιταλική εταιρία, με μεγάλο ρόλο στην όλη συνεργασία να έχει η Mercedes. Μάλιστα, η MV Agusta είχε λανσάρει ειδική μοτοσυκλέτα με το όνομα του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles