spot_img

Ήρθε και έφερε τα πάνω κάτω η Mercedes X-Class

H Mercedes έκανε την αποκάλυψη του πρώτου της Pick-Up μοντέλου, το οποίο παρουσίασε στο Cape Town της Νότιας Αφρικής.

Η X-Class είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή εδώ και μερικούς μήνες, όμως τώρα ήρθε η στιγμή για την πλήρη αποκάλυψη. Μάλιστα θα προσφέρεται σε μία μεγάλη γκάμα κινητήρων και θα υπάρχουν συνολικά 3 εκδόσεις.

Αρχικά έχουμε τους πετρελαιοκινητήρες τύπου common rail X 220d με 163 ίππους και τον X 250d με 190 ίππους. Σε ορισμένες αγορές όμως θα υπάρχει και ο κινητήρας βενζίνης απόδοσης 165 ίππων. Ο κορυφαίος κινητήρας που θα προσφέρεται, είναι ένας V6 πετρελαίου με απόδοση τα 258 άλογα.

Όπως προαναφέραμε, θα υπάρχουν συνολικά 3 εκδόσεις. Η πρώτη και κύρια είναι η PURE για δυναμική χρήση, την PROGRESSIVE για απαιτήσεις ποιότητας και άνεσης. Τέλος έχουμε και την POWER, η οποία είναι και η κορυφαία έκδοση του Pick-Up και στοχεύει κυρίως στο αστικό περιβάλλον.

Στο εσωτερικό, η X-Class δανείζεται πολλές τεχνολογίες από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, με την ποιότητα να είναι φυσικά στα premium επίπεδα όπως άλλωστε περιμένεις. Στα εκτός δρόμου υπάρχει η τετρακίνηση 4MATIC η οποία είναι επιλεγόμενη και προαιρετικό μπλοκέ διαφορικού στον πίσω άξονα. Ωστόσο, από το 2018 θα υπάρχει έκδοση μόνιμης τετρακίνησης. Στα συστήματα ασφαλείας, έχουμε το Active Brake Assist, αλλά και την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας Lane Keeping Assist.

H Mercedes X-Class θα λανσαριστεί στην αγορά της Ευρώπης τον προσεχή Νοέμβριο.  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles