spot_img

Και ο Prost τέθηκε κατά του Halo

O Alain Prost τοποθετήθηκε δημοσίως και στράφηκε και αυτός κατά της απόφασης να μπει το Halo στη ζωή της F1 από το 2018.

Η FiA αποφάσισε πως από το 2018, τα μονοθέσια της F1 θα πρέπει να έχουν τοποθετημένο ένα σύστημα ασφαλείας για το κεφάλι. Πολλές προτάσεις παρουσιάστηκαν, με το Halo τελικά να προτιμάται.

Από την επίσημη απόφαση, πολλές αντιδράσεις υπήρξαν με αρκετούς να είναι υπέρ και άλλους να είναι κατά. Μπορεί η FiA, μέσω προσομοιώσεων να απέδειξε πως πολλοί θάνατοι θα είχαν αποτραπεί. Ωστόσο ατυχήματα όπως του Felipe Massa το 2009 στην Ουγγαρία και του Jules Bianchi το 2014 στην Ιαπωνία δεν θα είχαν αποτραπεί.

Ο Niki Lauda είναι ένας από τους θρύλους που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το Halo και τώρα έρχεται και η σειρά του Alain Prost.

Πάντα υποστηρίζω και υπερασπίζομαι την ασφάλεια, αλλά δεν μπορώ να πω πως είμαι χαρούμενος με το Halo. Είναι ενάντια στο πνεύμα του σχεδιασμού, της ομορφιάς και το DNA της Formula 1 και ενός μονοθεσίου. Είναι δύσκολο να το πεις, καθώς δεν μπορείς να πεις πως δεν θέλεις να βελτιωθεί η ασφάλεια, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το σπορ. Αλλά προσωπικά για εμένα, το Halo δεν μου αρέσει αισθητικά.

Επιπλέον, ο Γάλλος 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δήλωσε πως δεν θα ήθελε να το Halo ούτε στην Formula E.

Δεν θέλω να το δω σε μονοθέσιο της Formula E, γιατί μετά θα το τοποθετήσουν σε όλες τις κατηγορίες μονοθεσίων.

Η FiA πάντως, έχει δηλώσει πως άλλες κατηγορίες μονοθεσίων θα αποκτήσουν το Halo, όταν μεταβούν σε καινούργια γενιά σασί.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles