spot_img

Mamola: «Λάθος η κριτική του Rossi προς τον Zarco»

Ο Randy Mamola πιστεύει πως ο Valentino Rossi είναι λάθος που ασκεί φέτος κριτική στον Johann Zarco, παρά τις στιγμές τους.

Οι δύο αναβάτες, είχαν μέχρι στιγμής μερικά συμβάντα στο πρώτο μισό της σεζόν, με τον Zarco να είναι εκείνος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Το πρώτο περιστατικό έγινε στο GP των ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο στο GP Ολλανδίας, στο οποίο οι δύο τους είχαν μικροεπαφή.

Τώρα, ο Mamola πιστεύει πως η κριτική είναι άδικη στο πρόσωπο του Γάλλου, ενώ τονίζει πως το γεγονός ότι μάχεται για τις μπροστά θέσεις, παίζει μεγάλο ρόλο.

Δεν συμφωνώ μαζί τους και θεωρώ ότι πρέπει να τον αφήσουν ήσυχο. Δεν έχει βγάλει εκτός κανέναν, δεν κάνει λάθη και δεν πιέζει πέρα απ’ το όριο στα FP. Αυτό που βλέπουμε τώρα το έχουμε ξαναδεί, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Marc Marquez που πολλοί τον κατηγόρησαν για επιθετική οδήγηση και για το ότι δεν συνειδητοποιεί τους κινδύνους. Όμως την πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία πήρε τον τίτλο και τώρα όλοι κατανοούν ότι τέτοιο είναι το στυλ του, να είναι πάντα στο όριο αλλά να μην το ξεπερνά. Το θέμα με τον Zarco είναι ότι η οδήγησή του έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις επειδή παλεύει για τις πρώτες θέσεις και δεν θα ήταν το ίδιο αν μαχόταν για την 10η θέση. Πιο πίσω γίνονται πολλά και ούτε καν που τα προσέχουμε κάποιες φορές. Θα μπορούσαμε να πούμε για τον Petrucci, που πέρυσι είχε καταστρέψει τους αγώνες άλλων αναβατών. Επιστρέφοντας και πάλι στον Zarco, θα πρέπει να το συνηθίσουν όλοι. Είναι δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 και ξέρει τι κάνει, ακόμα κι αν η μοτοσυκλέτα του είναι τελείως διαφορετική φέτος. Θα έλεγα μάλιστα ότι η προσαρμογή του είναι πιο φυσική απ’ ότι ορισμένων εκ των αντιπάλων του, που δεν περίμεναν να κάνει τέτοιες φανταστικές εμφανίσεις.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles