spot_img

O Alonso θα αγωνιστεί στις 24H της Daytona

O Fernando Alonso θα κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες αντοχής τον ερχόμενο Ιανουάριο όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες.

Πρώτοι εδώ (στις 19 Οκτωβρίου), στο Automotonews.gr είχαμε γράψει πως η ανανέωση του συμβολαίου του Fernando Alonso με την McLaren δεν περιλαμβάνει μόνο αγωνιστικά δράση στην F1. Και πλέον επιβεβαιωνόμαστε, καθώς ο Ισπανός θα κάνει το πρώτο του βήμα στα sportscar τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, έχεις ως διακαή στόχο το Triple Crown, με τις κινήσεις του να αποδεικνύουν τα πάθη του. Ο Alonso, θα τρέξει στον εναρκτήριο αγώνα της IMSA, τις 24H της Daytona, με την ομάδα της United Autosports. H κίνηση αυτή, είναι λογική, καθώς ο Zak Brown είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας που θα παρατάξει δύο αγωνιστικά Ligier JSP2.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα και μια εξαιρετική προπόνηση για τις 24H του Le Mans, με την Toyota να ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του Ισπανού για το 2018.

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν πιθανότατα μετά το τέλος του πρωταθλήματος της F1 στο Abu Dhabi και για teammates θα έχει τον νεαρό οδηγό της McLaren, Lando Norris και τον Phill Hanson. O Paul di Resta θα αγωνιστεί επίσης με την ομάδα στο δεύτερο αγωνιστικό.

Η εμφάνισή του στις 24H της Daytona δίνει την ευκαιρία στην United Autosports να έχει στο lineup της έναν από τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο και ταυτόχρονα ο αγώνας να μεγαλώσει σε δημοτικότητα και πρεστίζ. Ο Alonso θα πάρει μια γεύση για το πώς είναι οι αγώνες αντοχής και θα μπει στο κλίμα ενόψει Le Mans, πράγμα όπου παράλληλα με την F1 είναι όνειρο για κάθε οδηγό. Όπως είναι κατανοητό, η ομάδα του Woking, δεν θα σταθεί εμπόδιο στον Ισπανό, εάν θελήσει να αγωνιστεί με τους Ιάπωνες.

Ο θρυλικός αγώνας λαμβάνει χώρα στις 16 και 17 Ιουνίου του 2018, ανάμεσα στο Καναδικό και το Γαλλικό GP. Όλα αυτά φυσικά, εφόσον ο Ισπανός έχει πρόταση από την Toyota, η οποία ακόμα δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα της για τη σεζόν του 2018.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles