spot_img

O μύθος του GP Μπαχρέιν του 2014

Το 2014, το GP του Μπαχρέιν χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, όμως υπάρχει μόνο ένας λόγος που έγινε αυτό.

Για την ιστορία, ο Lewis Hamilton ήταν ο νικητής του αγώνα, στο πρώτο νυχτερινό GP στο Βασίλειο του Μπαχρέιν, πραγματοποιώντας μια εξαιρετικά επιθετική άμυνα στον Nico Rosberg.

Δεν λέω η μάχη ήταν πολύ καλή, αλλά οι «βούτες» του Rosberg από εσωτερική, διπλοεσωτερική δεν έπιασαν ποτέ. Στην 3η θέση είχε τερματίσει ο Sergio Perez με τον Ricciardo στην 4η θέση.

Αν αναρωτιέσαι για τις Ferrari, Alonso 9ος και Kimi 10ος. Το highlight ήταν όταν ο Hulkenberg είχε περάσει για πλάκα τον Alonso στην κυρίως ευθεία και στο προσπέρασμα αυτό, ο Luca di Montezemolo τα πήρε στο κρανίο και έφυγε πριν τελειώσει ο αγώνας. Επιπλέον στον τερματισμό ο Alonso πανηγύρισε περισσότερο και από τον Hamilton, ενώ το όλο σκηνικό στο Μπαχρέιν με την εικόνα της ομάδας, έφερε εκτός Ferrari τον Stefano Domenicali. Στη θέση του ήρθε το μεγαλύτερο σκιάχτρο στην ιστορία της F1, o Marco Mattiacci, o oποίος δεν είχε ιδέα από το σπορ και του τι συμβαίνει.

Επιπλέον, μετά το τέλος του αγώνα, ο Rosberg είχε αποδείξει πως είχε το σύνδρομο του Looser μέσα του, τουλάχιστον για το 2014. Έχασε στα ίσα από τον Hamilton, με πιο φρέσκια και πιο γρήγορη γόμα από τον teammate του και μόλις βγήκαν από το μονοθέσιο έχανε χαρουμενιές και παιχνίδια, ενώ άλλοι στη θέση του, θα χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο.

Όμως, όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει, εάν ο Μέγας Παστόρ δεν είχε βάλει το χεράκι του. Αυτό που αποκαλούσαν όλοι «επικός αγώνας» «τι ωραία που είναι η νέα F1» και άλλα τέτοια σχετικά, το χρωστούσαν αποκλειστικά στον Maldonado.

Τον φώναζαν «δολοφόνο» και άλλα τέτοια όταν εμβόλισε τον Guttierez την ώρα που έστρωνε μπετό και τον οδήγησε σε μια εντυπωσιακή τούμπα, αξέχαστη για το κοινό της F1. Ο Μεξικανός, τότε οδηγός της Sauber δεν είχε καταλάβει από πού του είχε έρθει ο πύραυλος Παστόρ και ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί. Αυτό το συμβάν έβγαλε έξω το SC και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η πρώτη στροφή στο Μπαχρέιν, φέρει το όνομα του Michael Schumacher και πλέον απέναντι ακριβώς, γράφει “Maldonado was here”

Μπορεί η FiA με τεχνητούς τρόπους να ήθελε να προσφέρει το θέαμα(βλέπε διαφορετικές γόμες ελαστικών, DRS κτλ κτλ), όμως ο Maldonado, έστω και ως στουκαδώρος προσέφερε θέαμα, αληθινό. Ένας οδηγός με πολλά κιλά ταλέντο, αλλά μυαλό δυστυχώς μηδέν.

Ευχαριστούμε τον Pastor Maldonado για το εκπληκτικό GP που μας χάρισε και θα μιλάμε για πολλά χρόνια ακόμα. Και ελπίζουμε να τον ξαναδούμε σύντομα στις πίστες και όχι στις μπαριέρες.

Bonus, δες την υπέρτατη στιγμή Maldonado-Guttierez.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles