spot_img

O Ogier οδήγησε μονοθέσιο F1

O πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, έκανε ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα και οδήγησε ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής, βρέθηκε τον περασμένο μήνα στην πίστα του Red Bull Ring στο Spielberg της Αυστρίας. Εκεί, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Red Bull RB7 του 2011 και το απόλαυσε δεόντως.

Αυτή η εμπειρία, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν πάντα ένα από τα όνειρά του, ενώ δεν μπορούσε να το πραγματοποιήσει νωρίτερα, καθώς δεν του το επέτρεπαν τα συμβόλαια με την Volkswagen και την Citroen.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ήταν φανταστικά και φυσικά μια μεγάλη ανακάλυψη. Ήταν τόσο διαφορετικό από ότι έχω οδηγήσει πριν. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και το μονοθέσιο αυτό είναι πολύ γρήγορο, αλλά νιώθεις επίσης πολύ γρήγορα άνετα. Ως παιδί, έβλεπα τον Ayrton Senna, ήταν το είδωλό μου και φυσικά ονειρευόμουν να οδηγήσω ένα τέτοιο μονοθέσιο. Για έναν οδηγό αγώνων, για να περνάς καλά πρέπει να είσαι γρήγορος και ένα μονοθέσιο F1 είναι ότι ταχύτερο μπορείς να οδηγήσεις οπότε φυσικά και κάθε οδηγός θέλει να το νιώσει αυτό κάποια στιγμή».

Ο Ogier, είχε στο πλευρό του ως σύμβουλο, τον πρώην οδηγός της F1, David Courlthard, με τον Γάλλο να κάνει αλλαγή μόνο στο traction-contrlor κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χαμήλωνα την ένταση σταδιακά και το αφαίρεσα τελείως για να ολοκληρώσω χωρίς traction-control. ήταν πολύ ενδιαφέρον να νιώσω πόσο νευρικό ήταν το μονοθέσιο χωρίς traction-control και πόσο ευγενικός και απαλός πρέπει να είσαι με το γκάζι. Ήταν πολύ διασκεδαστικό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles