spot_img

Πασχάλη, τελικά είσαι «γατάκι»

Δεν υπάρχει αυτό που έκανε ο Pascal Wehrlein στο GP Αυστραλίας ο οποίος παραχώρησε τη θέση του στον Antonio Giovinazi.

Ο Πασχάλης ο Wehrlein ξεκινάει το 2017 με την Sauber στο GP Αυστραλίας υστερώντας σημαντικά από τον teammate του Marcus Ericsson. Μετά λοιπόν από το FP2, ο μπαγάσας ενημερώνει την ομάδα πως δεν θέλει να συνεχίσει το αγωνιστικό τριήμερο γιατί δεν έχει την απαραίτητη φυσική κατάσταση λόγω του τραυματισμού στο ROC που τον άφησε πίσω στο πρόγραμμα γυμναστικής του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως είναι λογικό, η κίνησή του αυτή μας άναψε τα λαμπάκια.

Αυτή δεν είναι νοοτροπία ενός οδηγού F1 και σίγουρα εάν ήμουν στη θέση του δεν υπήρχε περίπτωση να έδινα το μονοθέσιό μου σε άλλον οδηγό. Στη τελική βρε αδερφέ, ρίξε το στον τοίχο εάν λαχανιάζεις από τον 5ο γύρο.

Ας αρχίσουμε λοιπόν μερικά παραδείγματα ώστε να αποδείξουμε γιατί τα λόγια του Πασχάλη είναι φθηνές δικαιολογίες.

Το 2007 στο Fuji, o Mark Webber οδηγούσε εκείνον τον χαοτικό αγώνα έχοντας πάθει τροφική δηλητηρίαση. Τι απέγινε; Ένας νεαρός τότε Γερμανός ονόματι Sebastian Vettel, έπεσε καταλάθος πάνω του την ώρα που ήταν έξω το SC λόγω κακής ορατότητας, ενώ ο Αυστραλός ήταν σε θέση βάθρου. Επιπλέον ο Webber έτρεξε τους τελευταίους 4 αγώνες του 2010 με σπασμένο ώμο.

Ο David Coulthard το 2000 αγωνίστηκε με σπασμένα πλευρά, μετά από αεροπορικό ατύχημα.

Αν θέλετε να πάμε πιο πίσω, το 1968 ο Jackie Stewart κέρδισε το Γερμανικό GP με σπασμένο καρπό. Ο Niki Lauda το 1976 αγωνίστηκε 6 εβδομάδες μετά το ατύχημα του στο Nurburgring έχοντας ακόμη εγκαύματα και τερμάτισε 4ος στη Monza. To 1991 στο GP του Μεξκού, ο Ayrton Senna είχε τραυματισμό στη πλάτη μετά από ατύχημα με ένα jet ski και επιπλέον είχε και μια τρομερή στούκα στην Peraltada. Τι έκανε; Τρίτος στα δοκιμαστικά και σε αγώνα.

Α, και να μην ξεχνάμε τους αναβάτες του MotoGP. Φανταστείτε να άκουγε ο Rossi, o Marquez, o Lorenzo τις δικαιολογίες του Πασχάλη. Θα γελούσαν. Ακόμα θυμάμαι το 2013 που ο Jorge Lorenzo στο Assen είχε σπάσει την κλείδα του στις ελεύθερες δοκιμές, πέταξε για Ισπανία να κάνει εγχείριση και επέστρεψε για να τρέξει στον αγώνα. Τερμάτισε στην 5η θέση και μετά το τέλος του αγώνα έκλαιγε από τους πόνους.

Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που θέτουμε στον Πασχάλη τον Βερλάιν, ο οποίος μετά από αυτή του την κίνηση χάσαμε πάσα ιδέα για το τι οδηγός είναι. Έδειξε δειλία και δεν αξίζει να είναι οδηγός F1.

To καλό από την όλη ιστορία είναι πως είδαμε εν δράσει τον Antonio Giovinazzi, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας και θα εκκινήσει από την 16η θέση. Και δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να ξαναδούμε τον Ιταλό στο grid.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles