spot_img

Πως ο Hamilton μπορεί να στεφθεί πρωτθλητής στο CoTA

Η συναρπαστική σεζόν της F1 για το 2017 πλησιάζει στο τέλος της και με τρεις αγώνες να απομένουν, ενδέχεται να έχουμε από νωρίς πρωταθλητές.

Ο Lewis Hamilton απολαμβάνει μια διαφορά της τάξεως των 59 βαθμών έναντι του Sebastian Vettel, με τρεις αγώνες να απομένουν. Ο Βρετανός, μπορεί να κατακτήσει από νωρίς το τέταρτο πρωτάθλημά του στο Circuit of the Americas με δύο πιθανά σενάρια.

Εάν καταφέρει και κερδίσει τον αγώνα, ο Vettel πρέπει να τερματίσει από την 6η θέση και κάτω, ώστε να τελειώσει και μαθηματικά η υπόθεση τίτλου.

Αν ο Hamilton τερματίσει στην 2η θέση, ο Vettel πρέπει να τερματίσει στην 9η θέση και ο Bottas εκτός βαθμών, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής.

Εάν όμως ο Βρετανός, τερματίσει στην 3η θέση ή πιο κάτω, η υπόθεση τίτλος παίρνει παράταση για το Μεξικό, ανεξάρτητα από τη θέση που θα τερματίσουν οι Vettel & Bottas.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τώρα, η Mercedes έχει μια τεράστια διαφορά 145 βαθμών έναντι της Ferrari, σε μια μάχη που δεν είδαμε ουσιαστικά ποτέ φέτος. Εάν η Γερμανική ομάδα, θέλει να πάρει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της, τότε πρέπει να φύγει από το Austin με διαφορά πάνω από 129 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει, πως η Ferrari πρέπει να μαζέψει 17 βαθμούς περισσότερους από την Mercedes, ώστε να κρατήσει ζωντανή την υπόθεση τίτλος και στους κατασκευαστές.

Θα καταφέρουν Hamilton και Mercedes να κάνουν το double με τρεις αγώνες να απομένουν;

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles