spot_img

Rossi: «Κάτι δεν βγάζει νόημα»

Ο Valentino Rossi ήταν απογοητευμένος από την εξέλιξη του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, ενώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ενόψει 2018.

Ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha είχε ένα μέτριο φινάλε στη σεζόν, με την ομάδα του να κάνει πειράματα, ώστε να βρει λύσεις στα πολλά φετινά προβλήματα.

Η ιαπωνική ομάδα όμως, έβαλε το πλαίσιο του 2016 στους εργοστασιακούς της αναβάτες, όμως αλλαγές δεν είχαμε όσον αναφορά την απόδοση.

Το σκεπτικό ήταν να κάνουμε μερικά συγκριτικά τεστ, αλλά αφού μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα, γιατί όχι; Πολλές φορές καταλαβαίνεις περισσότερα σε έναν αγώνα, απ’ ότι σε 10 μέρες δοκιμών. Η αίσθησή μου πάντως ήταν η ίδια με πέρυσι. Η μοτοσυκλέτα είναι πιο εύκολη, αλλά η φθορά στο πίσω ελαστικό είναι μεγάλη. Βρήκαμε κάτι σημαντικό νομίζω, αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά. Ήταν σίγουρα ένα ρίσκο και δεν έλυσε και πολλά. Υπάρχει ένα μυστήριο όμως που δεν μπορώ να εξηγήσω. Φέτος είχαμε ίδιες συνθήκες όπως πέρυσι στον αγώνα, ακόμα και τα ελαστικά. Όμως ήμουν 20 δευτερόλεπτα πιο αργός σε σχέση με το 2016 και ο νικητής ήταν 15 δευτερόλεπτα πιο αργός. Δεν νομίζω ότι οι μοτοσυκλέτες χειροτέρεψαν. Κάτι δεν βγάζει νόημα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός πως για το 2018, εκείνος και οι μηχανικοί του πρέπει να δουλέψουν σε πολλούς τομείς, αν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα.

Μόλις πριν λίγο μιλούσα με τους Ιάπωνες μηχανικούς και είναι ανήσυχοι, όπως κι εγώ. Δεν πρέπει να δουλέψουμε μόνο σε έναν τομέα, αλλά σε πολλούς. Στα ηλεκτρονικά, στην απόδοση της μοτοσυκλέτας…

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles