spot_img

Σπασμένος κινητήρας για τον Alonso στο Q2

O Fernando Alonso φαίνεται πως παρά την είσοδο του στη δεύτερη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, ο κινητήρας της Honda δεν άντεξε και παρέδωσε πνεύμα πριν ολοκληρώσει χρονομετρημένη προσπάθεια.

Ο Ισπανός οδηγός της McLaren, είδε τη τύχη να του παίζει άσχημο παιχνίδι στις κατατακτήριες δοκιμές. Το πρόβλημα του Carlos Sainz Jr. στο τέλος του Q1, του έδωσε το εισιτήριο για το Q2 ως 15ος. Αυτό όμως δεν ήταν υπέρ του, καθώς πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, μπήκε στα pit χωρίς να γράψει χρόνο.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο κινητήρας της Honda είχε σπάσει, με τον Alonso να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος.

«Είναι κρίμα. Ήμουν σε έναν καλό γύρο γιατί βελτίωνα κατά 0.5s από αυτόν του Q1, οπότε θα ήμασταν 14οι, 13οι 12οι, κάπου εκεί. Αλλά στη τελευταία στροφή ένιωσα τον κινητήρα να σπάει και μπήκα αργά στα pit. Θα ήταν έτσι κι αλλιώς ένας δύσκολος αγώνας, αλλά αυτό τον κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Πρέπει να αλλάξουμε τον κινητήρα και η ιπποδύναμη του καινούριου θα είναι πιο χαμηλή από την ήδη χαμηλή που έχουμε».

Ο Ισπανός όμως είναι έτοιμος για ακόμη έναν δύσκολο αγώνα στη σεζόν.

«Ας ελπίσουμε να κάνουμε τις ρυθμίσεις σωστά, αλλά χρειάζεσαι μια διαδικασία στη πίστα για να το κάνεις σωστά. Προβλέπω έναν δύσκολο αγώνα. Συνήθως χρειαζόμαστε βοήθεια από τα μονοθέσια μπροστά, αλλά τώρα θα τη χρειαστούμε περισσότερο από ποτέ».  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles