spot_img

To νέο υπερόπλο της McLaren προς τιμήν του Ayrton Senna (pics+vid)

H McLaren παρουσίασε το νέο της κόσμημα ονόματι Senna και είναι το απόλυτο αυτοκίνητο πίστας που θα πατήσει ποτέ στον δρόμο, με την εμφάνιση να ξεχωρίζει από μακριά.

Η νέα McLaren Senna θα παραχθεί μόνο σε 500 μονάδες και όπως είναι λογικό όλες έχουν εξαντληθεί πριν ακόμα περάσει στη παραγωγή. Με την αγορά κάθε μιας, θα διατίθεται ένα ποσό στο Ινστιτούτο Ayrton Senna στην Βραζιλία, το οποίο έχει χαρίσει ελπίδα σε πολλά παιδιά ανά τα χρόνια. Φυσικά, από τη στιγμή που πρόκειται για ένα supercar της Βρετανικής εταιρίας, η τιμή του όπως είναι λογικό είναι αρκετά “τσιμπημένη”, με το κάθε κομμάτι να στοιχίζει 750.000 λίρες.

Σχεδιαστικά, η Senna έχει σχεδιαστεί ώστε να παράγει τεράστια ποσά κάθετης δύναμης και από την εξωτερική εμφάνιση μπορεί να διακρίνει ο καθένας πως η αεροδυναμική έπαιξε τεράστιο ρόλο στη κατασκευή. Από το εμπρός μέρος μέχρι τον διαχύτη και την τεράστια αεροτομή. Με τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, τους εισαγωγείς αέρα, μιλάμε ουσιαστικά για με εξελιγμένη έκδοση της 720s με πολλά carbon στοιχεία, ενώ αρκετά στοιχεία όπως η ανάρτηση η οποία είναι μια εξελιγμένη έκδοση της P1. Μιλάμε δηλαδή για ένα υβρίδιο όπου οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές. 

Διαθέτει επίσης τρία διαφορετικά mode οδήγησης (Comfort, Sport, Track), μαζί για πρώτη φορά με το νέο set-up Race, το οποίο μειώνει την απόσταση από το έδαφος, σκληραίνει αισθητά την ανάρτηση και ενδείκνυται για αγωνιστική απόδοση στην πίστα.

Στον τομέα του κινητήρα, η McLaren Senna διαθέτει τον V8 biturbo της 720s 4.0 λίτρων, με την ισχύ να αγγίζει τα 789 άλογα στα 800 Nm ροπής, με το συνολικό βάρος να ανέρχεται στα 1.198 κιλά. Συνδυάζει ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τη κίνηση να είναι αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η νέα McLaren Senna θα κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles