spot_img

Todt: «O Schumacher αμφέβαλλε για το πόσο καλός οδηγός ήταν»

Μιλώντας για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο πρόεδρος της FiA μίλησε για τον πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία της F1.

To Hall of Fame της F1 είναι πλέον γεγονός και σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, παρουσιάστηκαν 33 πρωταθλητές που πλέον συμπεριλαμβάνονται στο παλμαρέ του σπορ. Ένας από τους οδηγούς που τιμήθηκε ήταν φυσικά ο Michael Schumacher ο οποίος όπως είναι λογικό ήταν απών.

Όμως, ο Todt θέλησε να μιλήσει για τον άλλοτε οδηγό του στην Ferrari και έδωσε μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία στην εποχή όπου η Scuderia κυριαρχούσε.

Μας λείπει ο Michael. Είναι ακόμα εκεί και μάχεται. Είναι ωραίο που έχουμε τη Sabine εδώ μαζί μας. Θα ήθελα να είχαμε τον Mick εδώ μαζί μας, όμως βρίσκεται στην Ισπανία για δοκιμές. Ο Michael είναι ένας πολύ ιδιαίτερος οδηγός, πολύ ιδιαίτερος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ιδιαίτερος για εμένα, είναι ένας φίλος.

Ενώ συνέχισε λέγοντας δύο πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία ανακάλεσε στη μνήμη του.

Θυμάμαι όταν οδηγούσε για την Ferrari, υπάρχουν δύο πράγματα που θα αναφέρω. Το 2000, μετά από 21 χρόνια η Ferrari ήταν πρωταθλήτρια ξανά με τον Schumacher. Στο βάθρο στη Suzuka του είπα “Michael η αγωνιστική μας ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια”. Ξεκάθαρα εκείνη η ημέρα στη Suzuka ήταν η πιο δυνατή στιγμή στη καριέρα μου. Άλλο ένα πράγμα το οποίο δείχνει τι άνθρωπος ήταν ο Michael. Όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν του 2000, ετοιμαζόμασταν για αυτή του 2001. Με ρώτησε με ντροπαλό τρόπο γιατί είναι ντροπαλός. Δείχνει αλαζόνας αλλά είναι ντροπαλός. Μου ζήτησε να κάνει δοκιμές στο Fiorano ώστε να δει αν θα μπορούσε να είναι σε θέση να οδηγήσει. Είχε συνεχώς αμφιβολίες για το αν ήταν καλός οδηγός ή όχι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles