spot_img

Ελληνικό Πρωτάθλημα F1: Δραματικό φινάλε στον 4ο αγώνα

Το GP Μεξικού έμελλε να είναι μέχρι στιγμής ίσως ο πιο δραματικός αγώνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, με τη νίκη να κρίνεται αφού ολοκληρώθηκε το Grand Prix.

Από τον πρώτο γύρο είδαμε μια επική μονομαχία ανάμεσα στον Νίκο Σηφάκη και τον Γιώργο Σταματόπουλο, οι οποίο ξεκίνησαν από τη πρώτη σειρά του grid. Οι νικητές των δύο πρώτων αγώνων είχαν διαφορετική στρατηγική μέσα στον αγώνα, όμως ένας έπρεπε να επικρατήσει. Ο Σταματόπουλος με την McLaren ήταν στη κορυφή μετά και το μοναδικό pit-stop που έκαναν οι δύο οδηγοί, έχασε για λίγους γύρους τη πρωτοπορία. Όμως, έχοντας τη σκληρή γόμα, πήρε το 100% από το μονοθέσιό του στους τελευταίους γύρους και ανέβηκε ξανά στην 1η θέση. Κατά τη διάρκεια του αγώνα παραβίασε περισσότερες φορές τα όρια της πίστας με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή 6s.

Ο Σηφάκης πήγε με ασφαλή τρόπο έως το τέλος και με σταθερότητα τερμάτισε 4.1s πίσω από τον αντίπαλό του και με τη ποινή ανέβηκε στη κορυφή για 1.9s κι έτσι κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες, κάνοντας χαρούμενη την ομάδα της Red Bull. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Κώστας Αναστασάκης με την Mercedes, έχοντας έναν πολύ ήσυχο αγών δίχως να απειλεί, ούτε να απειλείται.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Παναγιώτης Διαμαντής με την Racing Point έκανε και στο Μεξικό μια πολύ δυνατή εμφάνιση, δίνοντας εξαιρετικές μάχες και με έξυπνη στρατηγική πήρε την 4η θέση, μπροστά από τον Δημήτρη Καραφουλίδη. Ο οδηγός της Toro Rosso ακολούθησε επίσης στρατηγική ενός pit-stop και κατάφερε να ξεπεράσει τους Γιώργο Ρέα με Mercedes και Παναγιώτη Μπούρχα με Renault που ακολούθησαν πίσω του στις θέσεις 6 και 7 αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης Βλαχόπουλος, παρά τα προβλήματα στο set-up ήταν ευχαριστημένος όπου με την Williams πήρε την 8η θέση στη κατάταξη, μπροστά από τον Σάκη Ζαφειρόπουλο της Alfa Romeo. Η 10η θέση κρίθηκε μετά από ποινή στον Μαρίνο Κατσαμπούμη της Ferrari, o οποίος είχε 21s δευτερόλεπτα ποινής για παραβίαση ορίων πίστας, είδε τον Γιώργο Παρασκευά να τον ξεπερνά έχοντας λιγότερες ποινές στο συνολικό χρόνο του και ο δεύτερος οδηγός της Red Bull πήρε τον τελευταίο βαθμό.

Πίσω από τον Κατσαμπούμη τερμάτισαν οι Σπύρος Γιαννιτσέλης με Toro Rosso, Γιάννης Ψαρρός με Williams, Γιάννης Γερανίου με Haas, Ανδρέας Αναγνωστόπουλος με Renault και Αλέξανδρος Αθανασόπουλος με McLaren.

Άτυχοι στάθηκαν οι Δημήτρης Καραντζιάς με Ferrari και Γιώργος Σκοδριάνος  με Racing Point, καθώς οι server του PlayStation 4 είχαν βλάβη και δεν τους επέτρεψε να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Δείτε τον εκπληκτικό Grand Prix Μεξικού στο παρακάτω βίντεο, με τη μετάδοση να ξεκινά στο 7ο λεπτό.

Βαθμολογία για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

POS DRIVER TEAM PTS Column1
1 Γιώργος Σταματόπουλος McLaren 58
3 Νίκος Σηφάκης Red Bull 51
3 Κωνσταντίνος Αναστασάκης Mercedes 45
4 Παναγιώτης Διαμαντής Racing Point 28
5 Παναγιώτης Μπούρχας Renault 26
6 Γιώργος Ρέα Mercedes 26
7 Δημήτρης Καραφουλίδης Toro Rosso 20
8 Σπανιάς Ιωάννης Red Bull* 19
9 Παναγιώτης Βλαχόπουλος Williams 16
10 Γιώργος Σκορδιανός Racing Point 6
11 Σάκης Ζαφειρόπουλος Alfa Romeo 6
12 Μαρίνος Κατσαμπούμης Ferrari 2
13 Αλέξανδρος Μεταξάκης Alfa Romeo 1
14 Κοσμάς Μπάλλας Haas 1
15 Γιώργος Παρασκευάς Red Bull 1
16 Σπύρος Γιαννιτσέλης Toro Rosso 0
17 Γιάννης Γεράνιου Haas 0
18 Δημήτρης Καραντζιάς Ferrari 0
19 Αντρέας Αναγνωστόπουλος Renault 0
20 Ιωάννης Ψαρρός Williams 0
21 Αλέξανδρος Αθανασόπουλος McLaren 0

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles