spot_img

Ο Capito δεν βλέπει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Russell-Latifi

Ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito, πιστεύει πως η απόδοση του Nicholas Latifi είναι πιο κοντά σε αυτή του George Russell απ’ όσο πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου της Formula 1.

Ο George Russell είναι οδηγός της Williams από το 2019, ενώ ο Nicholas Latifi ήρθε την επόμενη σεζόν (2020). Από τότε που συνυπάρχουν οι δύο οδηγοί στη Williams, ο Russell έχει κερδίσει τον team-mate του σε όλες τις μεταξύ τους “μονομαχίες” στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Βρετανός οδηγός αποχωρεί στο τέλος του 2021 για τη Mercedes, έχοντας δημιουργήσει αμφιβολίες για τη δύναμη της Williams στη νέα εποχή της Formula 1. 

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο αντικαταστάτης του Russell θα είναι ο Alex Albon, με τον Latifi να παραμένει στην ομάδα. Σε ερώτηση που έγινε στον Capito σχετικά με τη δυναμική της Williams χωρίς τον ταλαντούχο Βρετανό οδηγό, ο επικεφαλής της ομάδας απάντησε:

Είναι δύσκολο να το πούμε αυτό από τώρα. Βλέποντας τις κατατακτήριες δοκιμές (GP Ιταλίας), ο Nicky (Latifi) ήταν πίσω για 0,04s. Επομένως, δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον George (Russell) και τον Nicky στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ αν θυμηθούμε το GP Ουγγαρίας, ο Nicky έκανε καταπληκτική δουλειά στον αγώνα. Δε νομίζω πως η μεταξύ τους διαφορά είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Ο Nicky είχε κάποια θέματα στις κατατακτήριες δοκιμές για τα οποία δεν είχε ευθύνη. Θα μπορούσε να έχει σχεδόν την ίδια ταχύτητα με τον George. Όσο για τον Alex, μπορεί να εγκλιματιστεί στην ομάδα πολύ γρήγορα και αυτός και να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Επομένως, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως θα έχουμε ανταγωνιστικό δίδυμο οδηγών την επόμενη σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Ρωσίας.

Ο Nicholas Latifi είχε ένα από τα καλύτερα τριήμερα στην καριέρα του στη Formula 1 στο GP Ιταλίας. Βρισκόταν στη διεκδίκηση πόντων, όμως έπεσε “θύμα” του αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς έκανε λίγο νωρίτερα pit stop κι έπεσε ελαφρώς στην κατάταξη. Τελικά δεν βαθμολογήθηκε, όμως κατέληξε στην 11η θέση, με τον team-mate του, George Russell, να εκφράζει την αίσθηση πως ο Καναδός άξιζε κάτι καλύτερο.

Ο Nicholas έκανε πολύ καλό αγώνα, για να είμαι ειλικρινής. Άξιζε να βρίσκεται στη βαθμολογούμενη 10αδα. Βελτιώνεται διαρκώς, κάθε εβδομάδα, ενώ αποκτά όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κάνει πολύ καλή δουλειά και διατήρησε τη θέση του στη Formula 1 με την αξία του. Επομένως, έχω μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά του και το πώς προσπαθεί να βελτιωθεί συνεχώς. Όπως είπα και νωρίτερα, είναι αξιοθαύμαστη η δουλειά του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Nicholas Latifi διανύει μία πολύ καλή σεζόν, με αποκορύφωμα την 7η θέση στο GP Ουγγαρίας, ενώ βρέθηκε μέχρι και στην τρίτη θέση σ’ ένα σημείο του αγώνα. Αυτό ήταν (προσωρινά) το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Williams μετά το 2017, καθώς ο Russell κατέκτησε τη δεύτερη θέση με τον περίεργο τρόπο που ολοκληρώθηκε το GP Βελγίου.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles