spot_img

Ο Todt θέλει 12 ομάδες στην F1, αλλά…

Ο πρόεδρος της FiA, Jean Todt, δήλωσε πως επιθυμεί επιπλέον ομάδες να εισέλθουν στην F1, όμως θέλει να δει σίγουρες λύσεις που θα κρατήσουν για αρκετά χρόνια.

Η τελευταία μεγάλη απόπειρα της F1 να φέρει νέες ομάδες απέτυχε και μάλιστα με αργό και βασανιστικό τρόπο, όταν οι HRT, Lotus (αργότερα Caterham) και η Virgin (αργότερα Marussia και Manor), μπήκαν στο σπορ το 2010 και σιγά σιγά μία μία άρχισε να αποχωρεί. Το 2016 σήμανε το τέλος αυτών των τριών ομάδων, όμως στο μεσοδιάστημα έκανε την εμφάνισή της η Haas, η οποία έχοντας εξασφαλισμένο μπάτζετ και τη στήριξη της Ferrari έφτασε στη κατάκτηση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2018.

Η ίδρυση μιας ομάδας F1 χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό για να υλοποιηθεί, με τον Jean Todt να μιλά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι μια μεγάλη συζήτηση όπως μπορείτε να φανταστείτε. Για την ώρα έχουμε 10 σταθερές ομάδες και είμαστε σε διαρκές συζητήσεις μαζί με τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων για την ανανέωση της συμφωνίας Ομονοίας. Λαμβάνουμε υπόψιν μας πολλές παραμέτρους, αλλά για εμένα το ιδανικό θα ήταν να έχουμε 12 ομάδες. Αλλά αν μιλήσεις όμως με τους επικεφαλής των ομάδων, αυτό δεν θα τους αρέσει καθόλου, διότι το χρηματικό έπαθλο θα πρέπει να μοιραστεί εκ νέου και θα είναι διαφορετικό γι’ αυτούς. Είναι πάντα ένα μέρος των συζητήσεων, όμως το πιο σημαντικό για εμάς δεν είναι ο αριθμός των ομάδων της F1, αλλά η ποιότητα τους και η ποιότητα του σόου που παράγουν. Αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε απόλυτα με την F1, τον Chase Carey και την ομάδα του. Δουλεύουμε πολύ στενά μαζί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles