spot_img

Σαν σήμερα, 6 Νοεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1931 γεννήθηκε ο οδηγός της F1, Peter Collins. Ο Βρετανός από τα Δυτικά Midlands έτρεξε σε 32 Grand Prix με τις ομάδες των HWM, Vanwall και Ferrari και κέρδισε 3 φορές – δύο το 1956 στο Βέλγιο και τη Γαλλία, και μία το 1958 στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Collins έχει μείνει γνωστός για την μοναδική του ανιδιοτελή κίνηση στο Ιταλικό GP του 1956. Παρόλο που όδευε ολοταχώς για τον παγκόσμιο τίτλο, αποφάσισε να μπει στα pits για να δώσει το αυτοκίνητό του στον μέντορά του, Juan Manuel Fangio, ο οποίος είχε τεθεί εκτός αγώνα λόγω μηχανικής βλάβης. Το 1958 ο Collins δυστυχώς έχασε τη ζωή του στην πίστα του Nurburgring, ενώ ήταν πρωτοπόρος για το GP Γερμανίας.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1988, o Alan Kulwicki πήρε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία του NASCAR, επικρατώντας στον πρώτο αγώνα 500 μιλίων στην οβάλ πίστα του Phoenix. Ο πρωταθλητής του 1992 εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Ricky Rudd και άφησε σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω του τον Terry Labonte. Οι Davey Allison, Bill Elliott και Rusty Wallace ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 5 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1994, ο Damon Hill πήρε μια καταπληκτική νίκη στην βροχερή Suzuka έναντι του Michael Schumacher, για το Ιαπωνικό Grand Prix. Με τη νίκη αυτή διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο στην F1, στέλνοντας την τελική έκβαση της μάχη του με τον Schumi στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην Αυστραλία. Ο Hill επικράτησε του Schumacher για 3.3 δευτερόλεπτα, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jean Alesi με τη Ferrari.

Σαν σήμερα

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σαν σήμερα το 2005, ο Marco Melandri κέρδισε στο photo finish τον Nicky Hayden και πήρε μια εντυπωσιακή νίκη στο Grand Prix της Βαλένθια για το MotoGP, στην πίστα Ricardo Tormo. Η διαφορά των δύο Honda ήταν μόλις 97 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τρίτος τερμάτισε ο πρωταθλητής Valentino Rossi, σε μια ανάκαμψη μετά τις κακές κατατακτήριες δοκιμές του.

Σαν σήμερα το 2011, η πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια φιλοξένησε άλλο ένα Grand Prix του MotoGP, το οποίο τελικά κέρδισε ο Casey Stoner με μια Honda. Ο Αυστραλός έδωσε μια συγκλονιστική μονομαχία με τη Yamaha του Ben Spies και τελικά επικράτησε στο photo finish για μόλις 0.015 δευτερόλεπτα – ένας από τους πιο κοντινούς τερματισμούς στην ιστορία του MotoGP. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλος του Stoner, Andrea Dovizioso.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles