spot_img

GP Μονακό FP2: Ένα επίπεδο μπροστά από όλους ο Leclerc

O Charles Leclerc ηταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Μονακό σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο για λογαριασμό της Scuderia Ferrari.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Μονακό της Formula 1 με το FP2 να έχει επίσης διάρκεια 60 λεπτά. Παρά την απειλή της βροχής, η διαδικασία διεξήχθη υπό στεγνές συνθήκες κι αυτό επέτρεψε στις ομάδες να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους. Επειδή οι κατατακτήριες δοκιμές έχουν τεράστια σημασία στο Μονακό, οι ομάδες και οι οδηγοί επικεντρώθηκαν στην ταχύτητα των μονοθεσίων τους στον ένα γύρο.

Ταχύτερος στο FP2 ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους και με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:11,278 και δείχνει εξαιρετικά γρήγορος. Ο μόνος που κατάφερε να τον πλησιάσει ήταν ο πρωτοπόρος του FP1, Lewis Hamilton, με τον οδηγό της Mercedes-AMG να έχει μία από τις καλύτερες Παρασκευές του 2024. Η διαφορά του από τον μελλοντικό του teammate ήταν 0,188 δευτερόλεπτα.

Στην 3η θέση ήταν ο Fernando Alonso με τη σαφώς βελτιωμένη Aston Martin AMR24. O Ισπανός σημείωσε μια ικανοποιητική προσπάθεια και ήταν 0,475 δλ μακριά από τον Leclerc. Προβληματισμένος μετά και τη δεύτερη περίοδο δοκιμών ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός δεν φαίνεται προς ώρας να έχει την ταχύτητα του Leclerc και η μεταξύ τους διαφορά ήταν άνω του μισού δευτερολέπτου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ακολούθησε ο Lando Norris της McLaren MCL38 η οποία δεν είναι ξεκάθαρο που βρίσκεται ακριβώς από πλευράς ταχύτητας. Ο Carlos Sainz ήταν στην 6η θέση ενώ την ταχύτητα της Aston Martin επιβεβαίωσε ο 7ος Lance Stroll. Ο Sergio Perez με τη δεύτερη RB20 ήταν 8ος ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Alex Albon με Williams και George Russell με Mercedes.

Σε αντίθεση με το FP1 δεν είδαμε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Ωστόσο η πλειονότητα των οδηγών είχε μικροεπαφές με τις μπαριέρες, δίχως όμως να συμβεί κάτι δραματικό.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο, 25/5, με την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στις 13:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Μονακό

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles