spot_img

Οι θεωρίες της Mercedes για τον αποκλεισμό του Russell στο Βέλγιο

Η Mercedes-AMG μας έδωσε μια πρώτη εξήγηση για τους λόγους τους οποίους ο George Russell αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του GP Βελγίου ενώ τερμάτισε στην πρώτη θέση.

Η Mercedes αποκάλυψε τα αρχικά ευρήματα που πιστεύει ότι οδήγησαν στον αποκλεισμό του George Russell από το Βελγικό Grand Prix της F1. Ο Russell τερμάτισε πρώτος μπροστά από τον Lewis Hamilton, προσφέροντας ένα 1-2 για τη Mercedes στον αγώνα της Κυριακής στο Σπα. Ωστόσο, έχασε τη νίκη όταν η W15 του βρέθηκε να ζυγίζει 1,5 κιλό κάτω από το επιτρεπόμενο όριο μετά από τους καθιερωμένους ελέγχους της FIA.

Η Mercedes κατέληξε ότι ένας από τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στον αποκλεισμό ήταν η υψηλότερη από την αναμενόμενη φθορά εξαρτημάτων του μονοθέσιου. O διευθυντής μηχανικής της ομάδας, Andrew Shovlin, στο τελευταίο βίντεο της ομάδας.

«Ήταν προφανώς πολύ απογοητευτικό και ατυχές, ειδικά μετά από την εξαιρετική του οδήγηση για να κερδίσει από τόσο πίσω».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

O Shovlin εξήγησε ότι οι παράγοντες που συνέβαλαν στην απώλεια βάρους περιλαμβάνουν τη φθορά των ελαστικών, της σανίδας, των φρένων, την κατανάλωση λαδιού, ακόμα και την απώλεια βάρους του ίδιου του οδηγού. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Russell έχασε αρκετό βάρος κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παρόλο που το βάρος του μονοθεσίου του Russell ήταν το μόνο που αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα, αφού στο ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο W15 των Russell και Hamilton είχαν ακριβώς το ίδιο βάρος, η Mercedes δεσμεύεται να συλλέξει όλα τα δεδομένα και να βελτιώσει τις διαδικασίες της για το μέλλον. Επισημαίνει επίσης ότι η απώλεια βάρους είχε ελάχιστη επίδραση στην απόδοση του Russell.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles