spot_img

H Aston Martin «κλείνει» τον Newey και… λιγουρεύεται τον Verstappen

Ετοιμη για διπλό «μπαμ» είναι η Aston Martin, η οποία θέλει να αποκτήσει τόσο τον Adrian Newey όσο και τον Max Verstappen σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα.

Το ερώτημα γύρω από το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Άντριαν Νιούι στη Formula 1 ενδέχεται πλέον να έχει απάντηση. Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό Autosprint, o διάσημος και κορυφαίος τεχνικός επέλεξε την Aston Martin ως την ομάδα στην οποία θέλει να ενταχθεί.

Εδώ και μερικούς μήνες γνωρίζουμε ήδη πως ο 65χρονος θα αποχωρήσει από τη Red Bull Racing και ήδη έχει σταματήσει η ενασχόλησή του με την αγωνιστική ομάδα. Πολλοί ήταν οι… μνηστήρες του Newey, μεταξύ αυτών η Ferrari, όμως όπως αναφέρουν οι Ιταλοί η καλύτερη επιλογή για το μέλλον του είναι η Aston Martin.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η ανακοίνωση απόκτησης του Newey αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο λόγος που δεν μπορεί να ανακοινωθεί το «ιστορικό» deal μεταξύ των δύο πλευρών νωρίτερα, είναι επειδή δεν το επιτρέπουν όροι στο συμβόλαιο του Βρετανού με τη Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Η ένταξη του Newey στο δυναμικό της Aston Martin θα είναι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως οι «πράσινοι» έχουν στόχο μόνο τις επιτυχίες. Πέρα από τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Σίλβερστον, το 2026 θα ξεκινήσει η συνεργασία της με τη Honda, η οποία έχει κατακτήσει τα τελευταία τρία πρωταθλήματα στη Formula 1 και γνωρίζει καλά ο Newey.

Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Lawrence Stroll δεν θέλει να σταματήσει μόνο στον Νιούι και ήδη ετοιμάζει την επόμενη μεγάλη του κίνηση. Το Autosprint αναφέρει στο ίδιο ρεπορτάζ πως η βρετανική ομάδα θέλει να «αρπάξει» μετά τον Newey και τον Max Verstappen από τη Red Bull και να τον κάνει δικό της από το 2026. Μάλιστα, αναφέρεται πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Φαίνεται πως η ηρεμία και η γαλήνη της καλοκαιρινής περιόδου της Formula 1 έφτασε στο τέλος της.

    • Κάντε μας like στο facebook
    • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
    • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
    • Μπείτε στον server μας στο Discord
    • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles