spot_img

H McLaren παίρνει μαθήματα ιστορίας από τον Vettel

Στη McLaren Racing έχουν έναν πολύ μεγάλο στόχο για το υπόλοιπο της σεζόν και ως πηγή έμπνευσης έχουν τον πρώην πρωταθλητή, Sebastian Vettel.

Ο Lando Norris ήταν καταιγιστικός στο Grand Prix Ολλανδίας και έφτασε στη δεύτερη φετινή του νίκη στο 2024. Ο Βρετανός είχε εξαιρετικό ρυθμό και τερμάτισε στην 1η θέση αφήνοντας τον δεύτερο της κατάταξης Μαξ Φερστάπεν 22,9 δευτερόλεπτα μακριά.

Η επίδοσή του προκαλεί τρόμο στον ανταγωνισμό μιας και ήταν κατά πολύ ταχύτερος από κάθε άλλο οδηγό στην πίστα. Ανάλογα δείγματα ταχύτητας έδειξε ανά διαστήματα ο έτερος οδηγός της McLaren, Oscar Piastri.

Βλέποντας την ταχύτητα της MCL38 στο Ζάντβορτ, στη McLaren Racing έχουν ως απώτερο στόχο τη νίκη σε όλα τα Grand Prix μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό παραδέχθηκε έμμεσα ο επικεφαλής της, Andrea Stella, ο οποίος δήλωσε πως εμπνέονται από όσα έκανε ο Sebastian Vettel το 2013.

«Πιστεύω πως η μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών ήταν ανοιχτή ακόμη και πριν τον αγώνα στην Ολλανδία. Το πρωτάθλημα οδηγών θέλαμε να διασφαλίσουμε πως είναι ακόμα μια πιθανότητα. Μιλήσαμε ακόμα και για το 2013 και αυτά που έκανε ο Sebastian Vettel και σκεφτήκαμε πως θέλουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να πιστέψουμε πως είναι πιθανό να το κάνουμε. Η απόδοσή μας στην Ολλανδία είναι πάρα πολύ ενθαρρυντική. Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας όσον αφορά την απόδοσή μας τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές όσο και στον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με συζήτηση και ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο Grand Prix Ολλανδίας. 

Ο Vettel το 2013 παρουσιάστηκε με ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο Γερμανός ανέβηκε επίπεδο και κέρδισε 9 συνεχόμενους αγώνες και έφτασε στην κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου του θέτοντας μάλιστα ρεκόρ για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες σε μία χρονιά.

Η McLaren έφτασε με άνεση στη νίκη στο Ζάντβορτ και ο τρόπος με τον οποίο το κατάφερε την κάνει να αισιοδοξεί πως θα πάρει αρκετές ακόμα μέχρι το φινάλε το πρωταθλήματος. Παράλληλα παραμένει συγκεντρωμένη στο βασικό της στόχο ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου στους κατασκευαστές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles